RE Code: Veronica X míří na PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RE Code: Veronica X míří na PlayStation 4

RE Code: Veronica X míří na PlayStation 4

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 5. 2017 17:30 1
Reklama

Jestli na nějakou svou značku společnost Capcom skutečně sází, pak je to Resident Evil. V lednu vydaný sedmý díl potěšil kritiku i fanoušky, v prodejích však těsně nedokázal naplnit očekávání vydavatele. Ten si to ale jistě plně vynahradí ziskem z remasterů a portů starších dílů. Jeden takový se na nás již brzy chystá.

Capcom totiž na Twitteru oznámil, že si již brzy budeme moci na PlayStation 4 zahrát Resident Evil Code: Veronica X. Ten na rozdíl od řady jiných nepřijde ve formě HD remasteru, nýbrž bude zařazen do programu PS2 Classics. Nelze tedy očekávat žádné výrazné zlepšení grafického kabátku, je ale velmi pravděpodobné, že bude titul opatřen alespoň trofejemi. Hra by měla být v Americe dostupná už zítra, my Evropané si budeme muset počkat do středy.

Code: Veronica vyšel původně v roce 2000 na konzoli Sega Dreamcast. Časem se hra dočkala vylepšeného portu pro PlayStation 2 a Nintendo Gamecube, který dostal název Code: Veronica X. V roce 2011 pak vyšel HD remaster hry pro PlayStation 3 a Xbox 360. Ten si ale na rozdíl od původní hry mnoho chvály od kritiků nevysloužil. Verze pro PlayStation 2 byla ve své době považována za nejzdařilejší, nezbývá tedy než doufat, že port na aktuální generaci dopadne hladce a fanoušci si budou moci bez potíží nostalgicky zavzpomínat.

Příběh se odehrává tři měsíce po událostech Resident Evil 2 a souběžně s Resident Evil 3: Nemesis. Točí se kolem Claire a Chrise Redfieldových, přítomný je ale samozřejmě i Albert Wesker a nebezpečný vir T-Veronica. Na postu producenta figuroval Šindži Mikami, hra se dočkala knižní adaptace a její příběh byl také využit ve střílečce Resident Evil Survivor 2 Code: Veronica.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama