Steam mění pravidla předávání darů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam mění pravidla předávání darů

Steam mění pravidla předávání darů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 5. 2017 11:02 18
Reklama

V rámci boje se spekulanty prodávajícími ve velkém klíče na Steamu zveřejnil tým Valve novinky a změny týkající se obdarovávání v rámci Steamu. Nově hráči nemohou nakupovat hry ve formě darů ve velkém a ukládat je do své knihovny na horší časy – obdarovávání na Steamu totiž již probíhá pouze přímo mezi dvěma hráči a respektive mezi jejich účty.

Při zakoupení daru je tedy nutno okamžitě zadat, komu je tento dar určen a ze Steamu tím mizí možnosti nakoupit dar v podobě klíče doručeného do mailové schránky a jednotlivé tituly nelze už ani nakupovat do vlastního inventáře. K tomu ale na druhé straně Steam nabízí nově to, že jestliže obdarovávaný dar odmítne, tak ten se vrátí v podobě automatické refundace kupujícímu. Navrch je navíc možné takovéto dary nakupovat klidně i celé měsíce předem a čas jejich doručení lze do detailu plánovat, má to však i své poměrně stinné stránky.

Steam se tím zjevně brání tomu, aby se s klíči neobchodovalo, jenže to má samozřejmě i své odpůrce.

V příspěvku na Steamu se totiž rovněž píše o tom, že takováto přímá výměna mezi kupujícím a dárcem může probíhat jen mezi vybranými regiony a mezi takzvaně „kompatibilními“ zeměmi. Není tedy možné darovat například hru do země, kde se prodává podstatně dráž. Tím ovšem může být bit ten hráč, v jehož zemi je ten či onen titul nestandardně dražší ve srovnání s regiony druhými. Steam se tím zjevně brání tomu, aby se s klíči neobchodovalo, jenže to má samozřejmě i své odpůrce. Každopádně v případě, že do dané země nebude možné hru darovat, se to kupující dozví předem a předejde se tím mnohým nepříjemnostem.

Nicméně v minulosti zakoupené klíče uložené v inventáři či v emailu samozřejmě platné stále jsou a uplatnit je lze i nadále, touto formou však již není možno nakupovat. A vzniklá situace se samozřejmě ne všem líbí a negativní komentáře na sebe nenechaly příliš dlouho čekat a hovoří například právě o někdy značných rozdílech v cenách mezi jednotlivými regiony a o následném znevýhodňování.

Zda se to uchytí a jaký to bude mít dopad na nechvalně proslulé obchody typu G2A (o kontroverzi spojené s tímto serverem jsme vás informovali nedávno), to ukáže až čas. Vaše názory bychom si samozřejmě rádi přečetli již nyní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama