Představení jedné z frakcí z RPG ELEX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představení jedné z frakcí z RPG ELEX

Představení jedné z frakcí z RPG ELEX

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 5. 2017 09:19
Reklama

O zajímavém RPG mixu sci-fi a fantasy jménem ELEX jsme naposledy psali před dvěma týdny. Hra vzniká ve studiu Piranha Bytes, které má na kontě série Gothic a Risen, o vydání se postará společnost THQ Nordic. V novém videu se můžete podívat na to, jakým způsobem v herním světě figuruje frakce Berserkerů.

Tito divocí válečníci přišli na to, jakým způsobem z nebezpečného prvku jménem ELEX, který zpustošil planetu Magalan, vytvořit zcela čistou manu, tedy magickou energii, která je zapotřebí ke kouzlení. Díky tomuto objevu nyní mění zdevastovanou krajinu na svěží louky a bujné lesní porosty. Berserkeři žijí v zemi, které říkají Edan, a z hlavního města Goliet vyrážejí na výpravy do okolního světa, aby nalezli vhodná místa k zasazení takzvaných „srdcí světa“, tedy rostlin, které dokáží revitalizovat planetu. Berserkeři odmítají jakékoli technologie a jejich domovina jako by vypadla ze středověku. V boji se spoléhají na meče, sekery, kuše a podobné zbraně. A samozřejmě také na magii.

ELEX by měl nabídnout svěží hratelnost, a to zejména díky své kombinaci fantasy a sci-fi zasazení. Hra se odehrává ve světě, který zničil náraz komety, a to málo, co zbylo, následně z velké části podlehlo agresivnímu prvku ELEX, který sice dokáže pohánět stroje, upravovat evoluci živých bytostí a těm, kteří jej ovládnou, také propůjčovat zvláštní schopnosti, pokud to s ním ale přeženete, stane se z vás krvežíznivá bestie, prosta veškeré lidskosti.

Vývojáři slibují, že si na své přijdou i milovníci soubojů. Protože se hra odehrává v postapokalyptické budoucnosti, kromě výše zmíněných mečů a kuší tu naleznete i plasmové pušky nebo plamenomety. Otevřeným světem budete moci rychle cestovat za pomoci jetpacku, který ale využijete i v boji. Na cestách vás budou doprovázet společníci a vaše činy budou neustále podrobovány jejich hodnocení. Budete si také muset vybrat jednu z frakcí a příslušnost následně ovlivní jak hratelnost, tak i to, jak vaši osobu bude vnímat okolí.

ELEX vychází ve 3. čtvrtletí letošního roku, v plánu jsou verze pro PS4, Xbox One a PC. Níže se můžete podívat na trailer, který blíže představuje zmiňované Berserkery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama