Battlegrounds může zamířit i na konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlegrounds může zamířit i na konzole

Battlegrounds může zamířit i na konzole

David Plecháček

David Plecháček

5. 5. 2017 09:42 3
Reklama

Znáte to, nad něčím přemýšlíte, něco si přejete, a ono se to najednou splní. Předvčerejší zpráva o úspěších PlayerUnknown‘s Battlegrounds mě přivedla na myšlenku, proč se autoři s něčím takovým omezují jen na počítače. Vedle Battlegrounds je to ještě třeba The Culling. A vidíte to – dnes se o Brendanovi Greenovi budeme bavit znovu. A hádejte o čem.

Opět zopakujeme, že PU‘s Battlegrounds slaví na Steamu fenomenální úspěch. Hře samozřejmě hodně pomáhají streamovací služby typu YouTube a především Twitch, v každém případě se rozpočet s každou další hodinou díky hráčům rozrůstá. A tak je čas na nějakou expanzi. Brendan Greene coby PlayerUnknown a šéf studia Bluehole prozradil, že nad konzolovými verzemi přemýšlí.

V rozhovoru pro Business Insider řekl, že už existuje tým, který zkoumá, jak portovat hru alespoň na Xbox. Na otázku, jestli se neuvažuje i nad PlayStationem, Greene řekl, že samozřejmě přemýšlí nad oběma zařízeními.

Přemýšlet nad datumem vydání těchto verzí je předběžné, ale to samé se dá říct o PC. Hra je totiž jen v předběžném přístupu, v němž by měla setrvat přibližně půl roku. Jestli je studio Bluehole schopné do té doby portovat obě dvě verze tak, aby mohli regulérně vyjít spolu s verzí pro PC, je ve hvězdách. „Nemáme (pro konzole) nastavený žádný časový horizont,“ řekl Greene.

Dodal, že port na konzole by neměl být velký problém. Battlegrounds využívá Unreal Engine 4 a podle šéfa nově vzniklého studia je to skvělý nástroj na vytváření multiplatformních her. Kromě jiného by tým chtěl do hry přidat i několik nový herních režimů. „Máme hodně zdrojů, můžeme dělat více věcí najednou,“ dodal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama