Town of Light už za měsíc i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Town of Light už za měsíc i na konzolích

Town of Light už za měsíc i na konzolích

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 5. 2017 13:18
Reklama

Zvláštní adventura Town of Light vyšla na PC už loni na jaře a Honza Konfršt ji v naší recenzi ohodnotil známkou 3/5 se slovy, že poutavý a neotřelý příběh sráží na kolena nepříliš přesvědčivé technické zpracování. Za měsíc budou její kvality moci prověřit i hráči na konzolích.

Vydavatelství Wired Productions dnes potvrdilo, že hra vyjde na PlayStation 4 a Xboxu One ve fyzické i digitální podobě. Termín vydání je stanoven na 6. června. PC verze hry obdrží veškerá vylepšení, která vývojáři ze studia LKA.it implementovali do té konzolové a taktéž se dočká svého fyzického vydání. Oznámení doplnil speciální trailer s živými herci, který doprovází skladba I Will Find You od islandské písničkářky s uměleckým jménemSòley.

Příběh se točí kolem šestnáctileté dívky jménem Renée, která trpí duševní poruchou. Ta prozkoumává místa, kde strávila většinu svého mládi a snaží se najít odpovědi na celou řadu otázek ze své minulosti. Town of Light nabízí temný a emocemi nabitý příběh, který podle slibů autorů maže hranice mezi zábavou, vyprávěním příběhů a skutečností. Jednou z hlavních deviz hry je její ukotvení ve skutečném světě, Town of Light se odehrává v sanatoriu Volterra v Toskánsku a autoři se nechali inspirovat skutečnými historickými událostmi.

Ačkoli se hra navenek prezentuje jako psychologický horor, jedná se mnohem spíše o osobní drama, které buduje napětí svým příběhem a ne lacinými lekačkami. Titul ostatně původně ani neměl být hrou, prvotním záměrem bylo vytvoření virtuální prohlídky zmíněného sanatoria pro duševně choré. Příběh klade velký důraz na prezentaci toho, jak na počátku 20. století medicína nahlížela na psychicky nemocné pacienty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama