Ne, na remasteru Far Cry se prý nepracuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ne, na remasteru Far Cry se prý nepracuje

Ne, na remasteru Far Cry se prý nepracuje

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2017 10:21 9
Reklama

Dlouho jsme neslyšeli o sérii Far Cry, že? Stejně jako u Assassin‘s Creed, i u Far Cry měl Ubisoft pocit, že mu dochází dech. Proto by mohl další díl vyjít později, než se předpokládalo. Ale… mohl, ne nutně musel. Od Far Cry Primal nás dělí rok a je možné, že Ubisoft už teasuje další díl.

AKTUALIZACE

My vás varovali. My říkali, že obrázek na Facebooku Ubisoftu ještě nemusí znamenat zhola nic. A i když jsme si sami přáli, abychom se na Rook Island vrátili, nakonec se tak nestane. Nebo o tom nesvědčil zmíněný obrázek.

S novou informací přišel magazín GameInformer: „PR oddělení nám prozradilo, že obrázek je jen ohlédnutím do minulosti a neteasuje žádný nový projekt," tvrdí jeho redaktoři. Škoda.

Nezbývá nám, než se upnout k tomu, co říká Pavel: „Stejně lžou..."

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Prakticky od Far Cry 3 vychází série ve dvouletém cyklu. Třetí díl (a spolu s ním i Blood Dragon) vyšel v roce 2012. Far Cry 4 v listopadu 2014, Primal na jaře 2016. Není náhodou teď ten správný čas oznámit podzimní (nebo eventuálně jarní) vydání dalšího pokračování? Tuto otázku si začala pokládat světová média ve chvíli, kdy se na Facebooku Ubisoftu objevil „záhadný“ obrázek.

Je na něm zachycený hráčům dobře známý Rook Island z FC3. Popisek? „Ostrov, který jsme nikdy neopustili.“ Tato věta stačila, aby se spustilo celosvětové šílenství. Rook Island na sociálních sítích Ubisoftu nemusí znamenat vůbec nic. Může ale znamenat něco, a proto se mu věnujeme i my.

Několik týdnů před E3 je ten nejlepší čas, kdy začít lákat na své nové projekty. Je možné, že je v plánu remaster. Jistou logiku by to mělo, neboť Far Cry 3 je dosud nejúspěšnějším dílem série a také tím nejlépe hodnoceným dílem na agregátoru Metacritic. Navíc z minulosti víme, že se Ubisoft remasterů neštítí, byť i nejnovější díl z kolekce Assassina vyšel o rok dříve, než třetí Far Cry.

Ale jak už jsme naznačili v úvodu, je také dost dobře možné, že se jedná o prequel nebo sequel. V hlavní roli může být jak Vaas Montengro, tak i pouze samotný tropický ostrov nezávisle na postavách.

S největší pravděpodobností jde jen o hozenou vnadičku a minimálně do E3 se stejně nic nového nedozvíme. Ubisoft může také jenom zkoušet odezvu hráčů, jestli by jednu nebo druhou variantu vůbec chtěli. Otázek je spousta, možných odpovědí je ale ještě víc. Co myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama