Denuvo to nezvládlo. Andromeda opět padla
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo to nezvládlo. Andromeda opět padla

Denuvo to nezvládlo. Andromeda opět padla

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2017 13:03 30
Reklama

Denuvo je koloritem posledních dní. S každým přibývajícím týdnem dostává další a další direkt a je jen otázkou času, jak to dlouho ustojí. A když ne společnost jako taková, tak alespoň její reputace. Tak, jak před několika měsíci raketově narostla, teď padá střemhlav dolů. Zatím posledním úderem bylo prolomení nejnovější ochrany u Mass Effect: Andromedy.

Jste-li teď trochu zmatení, tak se vám upřímně nedivíme. Situace se začíná povážlivě zamotávat. Kdejaké studio Denuvo ze svých her odebírá, neustále se mluví o jeho nových verzích, které mají být neprolomitelné, a do toho je tu Mass Effect, jehož Denuvo sice bylo prolomeno, ale EA do něj updatem vpravilo i jeho nejnovější verzi. A ta až dosud držela.

Jinými slovy: Denuvo minulé generace chránilo vedle Mass Effectu například Resident Evil, a jak víme, ani jedna z her nevydržela chráněná příliš dlouho. Ke konci března se ale začalo spekulovat, že hry jako 2dark, Sniper: Ghost Warrior 3, Dead Rising 4 nebo Nier budou obsahovat novou, silnější verzi označovanou „v4“.

Do tohoto výčtu se po prolomení staré ochrany vměstnal i Mass Effect. Aby toho nebylo málo, ani „v4“ nezůstala dlouho neprolomena – kapitulovalo 2dark. Crackeři ale neprolomili obě verze hry, ale jen 32bitovou verzi, a tak ta 64bitová zůstala chráněná. Stejně jako další hry, o kterých jsme mluvili.

Až dosud. Mass Effect kapituloval podruhé, tentokrát ale neodolala ani silnější ochrana. Kompletně. Není tu žádné ale jako u hry od autora Alone in the Dark. V ohrožení jsou tím pádem i zbývající hry, totiž i Dead Rising 4, Nier: Automata, Sniper: GW3 nebo remasterovaný Bulletstorm. Navíc se počítalo s tím, že tuto verzi využijí i hry, které teprve vyjdou – například South Park. Jaký bude jejich osud, nevíme.

V každém případě rakouští specialisté mají velký problém, který musí řešit. Určité skupiny už našly postup, jak se s novým zabezpečením vypořádat, a tak musí Denuvo něco změnit. A to rychle, pokud chce inkasovat za své služby další horentní sumy, jako tomu bylo dosud. Mohlo by se totiž lehce stát, že v něj společnosti ztratí důvěru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama