Adaptace Gears of War zná svého scénáristu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Adaptace Gears of War zná svého scénáristu

Adaptace Gears of War zná svého scénáristu

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2017 09:49
Reklama

Před půl rokem jsme se dozvěděli, že se v Hollywoodu opět rozjely přípravy na chystanou filmovou adaptaci Gears of War. A pak bylo půl roku ticho jako po pěšině. Zatímco jsme doufali, že se pomalu někdy v těchto dnech dozvíme, že už je scénář hotový a pokračuje se další fází, tak jsme se dozvěděli, že nic z toho není na pořadu dne.

Na produkci se podílí Microsoft s filmovým studiem Universal. Oba tábory se konečně shodli na scénáristovi, který se novinky ujme. Je jím čtyřiačtyřicetiletý scénárista a režisér Shane Salerno (Armageddon, Drsnej Shaft, Vetřelci vs. Predátor 2, Divoši). S informací přišel magazín Variety. Není to jeho jediná práce, Salerno by se měl také podílet na scénáři ke čtvrtému dílu Avatara.

Práva na hru původně patřila společnosti New Line Cinema, která vyjádřila touhu po filmu už v roce 2007. Loni v říjnu ale s novými informace přišel Rod Fergusson, tvář studia Coalition. Tehdy také řekl, že cílem nově vznikajícího štábu bude natočit co možná nejlepší film inspirovaný sérií Gears a nikoli takový, který je nejvěrnější hrám. Novinka také žádný z dílů nebude kopírovat.

Na Salerna možná padla volba i proto, že si tento zkušený autor vyzkoušel napsat i scénář ke hře. Podílel se totiž na letošní jarní novince od Ubisoftu, na Tom Clancy‘s Ghost Recon Wildlands. Producentem se stane Dylan Clark. Kdo bude film režírovat není v současné době známé.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama