Poptávku po Switchi řešilo Nintendo letecky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Poptávku po Switchi řešilo Nintendo letecky

Poptávku po Switchi řešilo Nintendo letecky

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 5. 2017 14:10 2
Reklama

Nintendo o sobě dává poslední dobou vědět celkem dost a po dnešním osvětlení situace okolo pozadí vývoje Nintenda New 2DS XL o sobě tento vydavatel a výrobce hardwaru dává vědět opět, tentokráte ale ve spojitosti s vysokou poptávkou po Switchi.

Launch konzole byl rekordní, takovou míru úspěchu zřejmě čekal jen málokdo (výjimkou však byli kupříkladu šéf GameStopu či zástupci Nvidie), a to mělo ve finále důsledek ten, že konzolí byl i přes původní sliby relativní nedostatek. A Nintendo v době největší poptávky upotřebilo na poměry průmyslu poněkud netradiční taktiku a distribuční model a konzoli začala společnost rozesílat nestandardní cestou. Údajně tehdy do Spojených států i do Evropy létaly z Číny speciály, na jejichž palubě byly právě nové konzole.

Nintendo to sice oficiálně nepotvrzuje, ovšem fakt, že původní plán prodat dva miliony konzolí během března vzal za své a konzole následně atakovala hranici třech milionů, důvěryhodnosti zpráv The Wall Street Journalu nasvědčuje. K tomu jeden z analytiků společnosti Ace Research Institute následně dodává, že takto zvolená cesta distribuce mohla japonského giganta stát až 45 dolarů za konzoli. Dražší cesta a menší marže z prodané konzole byla ale pro Nintendo zřejmě adekvátní daň za uspokojené zákazníky a za větší rozšíření nového hardwaru, nicméně ke změně distribuce zpět na pomalejší lodní cesty samozřejmě došlo, a to údajně již v průběhu dubna.

A pro zajímavost můžeme ještě podotknout to, že nová Zelda dokázala v jednu chvíli dokonce pokořit prodeje hardwaru a na jednu konzoli připadalo až 1,02 kopií hry. Důsledkem přitom mohl být právě nedostatek konzolí, vyloučena nicméně není ale ani možnost nákupu fyzických kopií her do sbírky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama