Sam Lake: Spojení her a filmů může překvapit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sam Lake: Spojení her a filmů může překvapit

Sam Lake: Spojení her a filmů může překvapit

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 4. 2017 15:45 1
Reklama

Pavel už dnes odpoledne psal o akci Tribeca Games Festival. Letos tu kromě Hidea Kodžimy, který byl bezesporu hlavní hvězdou, vystoupila celá řada dalších osobností digitálního světa. Například otec BioShocku Ken Levine nebo Sam Lake z finského studia Remedy.

Autor her jako Max Payne, Alan Wake nebo Quantum Break se vždy soustředil podobně jako Kodžima na výpravu a filmové pojetí svých titulů. A tak není divu, že na akci, která se koná pod záštitou Tribeca Film Festivalu, mluvil zejména o spojení videoher a filmu. Ostatně vystoupil společně s americkým režisérem Neilem Burgerem, kterého můžete znát díky filmům Iluzionista, Všemocný nebo Divergence.

Sam Lake byl během konference dotázán, zda si myslí, že hry a filmy v budoucnu splynou v jedno. Odpověděl, že i když se domnívá, že k tomu pravděpodobně nějakým způsobem dojde, ten způsob může být sám o sobě překvapivý. Na druhou stranu ale Lake věří tomu, že je velkou výhodou mít k dispozici dvě odlišná média, z nichž si můžeme vybírat.

Je to podle něj jako být v cukrárně. Máme to štěstí, že si můžeme vybírat z různých druhů umění a zábavy. “Nejsem si jistý, zda se musí spojit, ale rozhodně můžu říct, že už něco takového pozorujeme,” doplnil.

Svou úvahu ale uzavřel v tom smyslu, že si nemyslí, že by tu byla potřeba najít ultimátní formu umění. Každý způsob vyprávění má své přednosti. Sam Lake rozhodně nebyl cílem takové otázky náhodou. Nejenže jeho hry mají velice filmové pojetí, podstatnou zápletku a koketují s různými filmovými postupy, ale často se různými filmy a seriály rovněž inspirují.

Konkrétně Quantum Break byl už dokonce od počátku vystavěn jako multimediální projekt křížený s hraným seriálem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama