K výrobě mini NES není dostatek kapacit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka K výrobě mini NES není dostatek kapacit

K výrobě mini NES není dostatek kapacit

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 4. 2017 09:32
Reklama

Oznámení o ukončení výroby drobné retro konzole Nintendo Classic Mini mohlo sice zamrzet, bez varování však tentokrát nepřišlo a schylovalo se k němu delší dobu. Nyní se však k této pro mnohé hráče možná nepříjemné situaci konečně vyjadřuje i samo Nintendo a se svým vysvětlením přispěchal šéf americké pobočky, Reggie Fils-Aime.

Do letošního února se prodalo na 1,5 milionu konzolí a od té doby cifra celkem prodaných zařízení dokázala poskočit ještě na 2,3 milionů kusů, Nintendo to však nijak neobměkčilo, výrobu konzole společnost ukončila a přesunula pozornost jinam. Reggie Fils-Aime na to konto vysvětluje životní nutnost jít kupředu. K tomu rovněž podotýká, že společnost Nintendo jednoduše nemá neomezené prostředky a tříštit pozornost zkrátka není možné. I tak už prý společnost na míle překročila své původní plány a vyráběla a dodávala konzoli podstatně déle, než jak zněl původní plán. Retro zkrátka táhne a i samotné Nintendo se momentálně může jen poučit. A kdoví, možná k takovému poučení dojde velmi brzy – proslýchá se totiž, že tu následující vánoční sezónu by mohlo dojít ještě na retro oživení konzole SNES.

Každopádně teď je aktuální upínání pozornosti ke Switchi, sledování her s touto konzolí spjatých a koneckonců jsme byli tento týden ještě svědky představení další verze handheldu 2DS. Bližší detaily i plány s těmito i s případnými dalšími zařízeními nám již ale jistě odhalí nadcházející E3, na kterou Nintendo opět nedorazí v doprovodu tradiční velké konference. To však na žádný pád neznamená, že bychom o přítomnost této společnosti v rámci výstavy zcela přišli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama