Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL

Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL

David Plecháček

David Plecháček

30. 4. 2017 16:00 1
Reklama

Dalších sedm dní za námi. Teprve tehdy, když si člověk uvědomí, jak často Souhrn vychází, mi dochází, jak ten čas letí a kolik se toho děje. A to se pořád nedá mluvit o tom, že by byla sezóna v plném proudu. Nechci snad radši ani pomyslet na to, jaké to zase bude během a bezprostředně po E3, která se neúprosně blíží. Už teď je problém vybrat a vydolovat to nejzajímavější a za několik týdnů bude ještě hůř. No věřili byste tomu?

PREJ NIC MOC

Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz

Prej to bude ta hra, která nám to všem vytmaví. Prej to bude reboot, na který budeme dlouho vzpomínat. Ale taky to je prej hra, která přese všechno zase tak dobrá není. Nebo to alespoň ukázalo demo Prey, které je k dispozici na konzolích, tedy na Xboxu One a na PlayStationu 4. Nám pochopitelně neuniklo, a protože ne každý má konzoli a protože vy chcete znát naše názory, prej jsme vám to Prey také trochu ukázali.

A odnesli si z něj i nějaké vlastní poznatky. Především hra zdaleka nevypadá tak, jak jsme si říkali při jejím odhalení. Změny byly patrné i postupem času, ale konečně jsme se mohli podívat na Prey osobně a zjistit, že máme co dočinění s graficky spíše podprůměrnou hrou. Během hodinky vám ale mnohem víc bude vadit, jak mizerně se demo ovládá. Studio Arcane samozřejmě všechny ujišťuje, že se mají na co těšit, že verze pro PC bude ze všech tří ta nejvyspělejší, ale nejen, že demo na PC není k dispozici, ale nedočkáme se ani recenzí před vydáním.

Bethesda se totiž rozhodla, že novinářům a především hráčům situaci neulehčí, a tak oba dva tábory musí čekat. Co za takovým rozhodnutím stojí, se můžeme pouze domnívat, nicméně to koresponduje s tím, jakou politiku v posledních měsících Bethesda nastavila. Co naděláme. Proti gustu… Těšit nás na druhou stranu může politika každoročních prezentací na E3. Na ní společnost láka už teď. A že bude o co stát – možná Wolfenstein: New Colossus, možná další The Evil Within…

VĚTŠÍ NEŽ OBVYKLE?

Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz

Switch nás dennodenně přesvědčuje o tom, že má potenciál. Budu opakovat to, co dozajista všichni vědí, ale jeho největší výhoda spočívá v jeho snadné přenositelnosti a možnosti používat jej jako kapesní konzoli. Jako takové lepší 3DS. Možná si vzpomenete, že kvůli tomu byl osud 3DS hráči označován jako zpečetěný. Nintendo se ale nařčení vehementně brání. V minulosti tím, že garantovalo jeho podporu minimálně do roku 2018, ale největší krok v tomto ohledu učinilo tento týden – oznámilo další revizi oblíbené kapesní konzole. Jen to tentokrát není 3DS, ale 2DS. 

New 2DS XL, abych byl přesnější. Nintendo se rozhodlo do konceptu většího 3DS předělat i 2DS, které bude stejně jako předloha větší, ale oproti 3DS XL bude i tenčí a lehčí. Mění se i jeho podoba, nezavíratelné a nevzhledné zařízení se nově podobá 3DS i designově.

Více se pravděpodobně dozvíme na E3, kde Nintendo… opět nechystá vlastní konferenci. Vlastně se opět nic nemění a Nintendo se jako obvykle vyhne větší prezentaci. Předpokládáme, že stejně jako loni vsadí japonská společnost na tradiční Nintendo Direct. Soustředit by se měl na Switch, který zažívá ještě lepší launch, než kdo čekal. Považte, jen do března se prodaly necelé tři miliony zařízení. Na 2,74 milionů Switchů připadá 2,76 milionů prodaných Zeld (a k tomu milion na Wii U), přičemž do konce roku by Nintendo rádo odeslalo do obchodů dalších 10 milionů konzolí a 35 milionů veškerých her.

VŽDY V ČELE

Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz

Pochopím, když se mnou nebudou všichni souhlasit, ale troufám si tvrdit, že nejvýraznější a nejvýzamnější exkluzivitou Microsoftu a Xboxu už není Halo nebo Gears of War, nýbrž série Forza. Každý rok vychází další díl a každý rok se na ně hrne chvála ze všech stran. Poslední Forzu Horizon 3 jsme chválili několikrát – a už to stačilo. Tentokrát ale musíme (zatím jen na papíře) pochválit i druhé chystané DLC.

První rozšíření Blizzard Mountain bylo asi takové, jaké jsme si představovali. Playground Games nás místo prosluněných pláží a dusné džungle vzali na zasněžené horské hřebeny. Příjemná změna, ale asi se shodneme na tom, že to nebylo nic revolučního. Namísto toho druhé DLC převrátí naruby celou Forzu tak jak jí známe, a pokud všechno vyjde podle našich představ, bude z Forzy rázem konkurence pro takové šílenosti, jako je série Trackmania. Může za to spojení se značkou Hot Wheels.

9. května nás autoři zavedou na šest tematicky laděných ostrovů poblíž Austrálie, které jsou propojeny sítí Hot Wheels tratí. Pokud máte se značkou od Mattelu zkušenosti nebo pravidelně sedíte u televizních obrazovek a sledujete reklamy, víte, co taková trať obnáší. Loopingy. Kaskadérské kousky. Náročné výzvy. A k tomu samozřejmě i nové vozy.

A protože tuto část čtou fanoušci motorsportu, nemůžu nepřipojit i další série, na kterých se pracuje a o kterých si na Hrej můžete přečíst. Nebo se na ně podívat. Typickým příkladem je Dirt 4, který se prezentoval gameplay trailerem. Novinka vyjde už 6. června, a tak byste měli začít pomalu šetřit. Možná ještě víc by nás zajímalo, kdy vyjde GT Sport. Z nového Gran Turisma už je dávno další regulérní díl, ale přesto na něj čekáme nějak moc dlouho. Trailerem, ve kterém se ukazují vozy stuttgartské značky Porsche, nás nikdo neopije.

BÝT, ČI NEBÝT?

Co týden dal: Hot Wheels a nové 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz

Alien: Isolation byla skvělá hororová hra, která ale bohužel neslavila takový úspěch, jaký Sega očekávala. Během týdne ale Oficiální PlayStation magazín přišel se zprávou, že Creative Assembly údajně i tak pracuje na pokračování.

Vetřelce si oblíbili jak světoví kritici, tak i hráči, ale ani dva miliony prodaných kopií nemusí v očích vydavatelů znamenat úspěch. Pokračování by nás překvapilo, ale vzato širší perspektivou by novinka skvěle zapadla do souvislostí. Creative Assembly se neustále rozrůstá a už tak početný tým dělá pravděpodobně na více projektech, než jen na sérii Total War. Vetřelec se proto vyloženě nabízí. Sega navíc v minulosti přiznala, že o pokračování uvažuje a také se spekulovalo i o podpoře VR. Nesmíme také zapomínat, že do kin míří nový snímek, který by prodeje hry jistě přiživil.

Zprávu ale o den později vyvrátil britský Eurogamer. Podle vlastních zdrojů studio spadající pod Segu na novém Alienovi nepracuje. Co víc – většina původního týmu už v Creative Assembly údajně nepracuje. Ačkoliv se studio opravdu pomalu pouští i do nového projektu, s touto značkou by neměl mít nic společného. Redakce Oficiálního PlayStation magazínu jen konstatovala, že nemůže uvést žádné další detaily k této spekulaci nad rámec informací, které se objevily v jeho posledním čísle.

Ačkoliv na vás apeluji pravidelně, že je obvykle v hPodu oč stát, myslím, že tentokrát byste jej minout ve vlastním zájmu neměli. Ale platí to o všem, co jsme minulý týden vyprodukovali, takže kdo jsem já, abych vám v tomto ohledu radil. Nechám to na vás. 

Videa a podcasty za minulý týden:Hrajte s námi: Little Nightmares, Hrajte s námi: Outlast 2, Hrajte s námi: Sniper: Ghost Warrior 3, Hrajte s námi: Prey (demo), hPod 584

Recenze za minulý týden:Yooka-Laylee, Little Nightmares, Sniper: Ghost Warrior 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama