Sony vyexpedovala už 60 milionů PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony vyexpedovala už 60 milionů PS4

Sony vyexpedovala už 60 milionů PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 4. 2017 10:31 22
Reklama

Videoherní odnož japonského giganta Sony se pochlubila, že se ke konci posledního kvartálu, a tedy k poslednímu březnovému dnu vyexpedovalo (tedy nikoli prodalo) na 60 milionů konzolí PlayStation 4. Konzoli se tedy necelé čtyři roky po svém uvedení na trh stále dostává velké pozornosti a její prodeje se těší čilému zdraví.

Za poslední rok Sony na pulty obchodů odeslala na 20 milionů kusů hardwaru, což přesně odpovídá odhadu výrobce. Ten na aktuální rok ovšem předpovídá expedice o něco menší – 18 milionů. Důvody pro snížený aktuální odhad sice neznáme, pravdou však je, že nyní bude mít Sony ještě větší konkurenci než obvykle, neboť na trh má po dlouhém vývoji konečně dorazit i Project Scorpio a opomenout ostatně nesmíme ani nedávno vypuštěný Switch. Tak jako tak, pokud bude tento odhad správný, tak se PS4 velmi přiblíží předešlé generaci konzole.

Té se celkově prodalo na 80 milionů, ještě lépe na tom však byl PlayStation 2, který zavítal do domácností hned 155 milionů hráčů. Celkově je pak herní divize Sony v dobré kondici, tedy alespoň po finanční stránce – konečný zisk poskočil o 6,3 % na 365 miliard korun, globálně však Sony spíše ztrácí a zisky v hodnotě necelých 1,7 bilionů korun znamenají propad o 6,3 %.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama