Nintendo představuje kapesní 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo představuje kapesní 2DS XL

Nintendo představuje kapesní 2DS XL

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 4. 2017 07:15 4
Reklama

Jako blesk z čistého nebe Nintendo oznamuje novou verzi své tolik úspěšné kapesní konzole – během července na trh dorazí 2DS XL. To, jak již název, napovídá, bude větší než klasické 2DS, a to s sebou také přinese řadu zajímavých výhod.

Datum vydání je ve Spojených státech naplánováno na 28. červenec 2017 (v průběhu téhož měsíce by konzole měla dorazit i do Evropy, v Austrálii a na Novém Zélandu bude dostupná dokonce ještě o měsíc dříve) a cenu Nintendo stanovuje na 150 dolarů, tedy v přepočtu na necelé 4 tisíce korun. Konzole by měla být rozměrově i vzhledem podobná známé variantě 3DS XL s tím rozdílem, že tato novinka pochopitelně nebude obsahovat podporu 3D zobrazení. Měla by však být o něco tenčí a koneckonců i lehčí, výkon však slibuje mít stejný jako New 3DS XL.

Reggie Fils-Aime, šéf americké pobočky Nintenda, k oznámení podotýká, že tímto představením Nintendo potvrzuje svůj zájem o podporu trhu kapesních konzolí a ukazuje, že s vydáním Switche neopomíná na majitele a fanoušky konzolí do kapsy. V době vydání 2DS XL se navíc hráči budou moci těšit z nášupu dalších nových titulů.

Nintendo představuje kapesní 2DS XL
i Zdroj: Hrej.cz

Nová konzole tedy doplní kapesní portfolio Nintenda o další zajímavý kousek a půjde jistě o vítanou alternativu pro ty, kteří se snad obávají poškození displeje neuzavíratelného 2DS. Vedle toho pochopitelně může jít také o vítaný přírůstek pro ty hráče, které již podpora 3D omrzela a kteří se zároveň nechtěli vzdát většího displeje. Jinak je konzole na pohled stejná, a to i z pohledu funkcionality a nabídne tedy dodatečný C-stick i podporu Amiibo figurek skrze NFC. Chybět samozřejmě také nesmí podpora stávajících 3DS her, jež v průběhu léta rozšíří trojice dalších – Hey! Pikmin, nový 2D přírůstek do série, akční humorné RPG Miitopia a logický titul Dr Kawashima’s Devilish Brain Training. Ujít si přitom každopádně nenechte ani nový trailer, ve kterém můžete spatřit vůbec první náhled na dnes představenou konzoli. Samotnou zprávu Nintenda si pak můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama