Další detaily o sci-fi akčním RPG The Surge
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další detaily o sci-fi akčním RPG The Surge

Další detaily o sci-fi akčním RPG The Surge

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 4. 2017 13:57 1
Reklama

Akční RPG The Surge od vývojářů ze studia Deck 13 sledujeme s poměrně velkou nadějí. Ať už proto, že jejich předchozí počin, akční fantasy RPG Lords of the Fallen bylo poměrně povedenou variací na Dark Souls, tak i proto, že se v tomhle žánru sci-fi zasazení moc nenosí a The Surge by tak mohlo být svěžím vánkem mezi všemi těmi obouručními meči a plátovou zbrojí.

Server WCCFTech nyní přinesl s frankfurtskými vývojáři nový rozhovor, v němž se dotýká celé řady zajímavých témat. Hned první otázka se točila okolo vylepšení, kterých hra dozná oproti tři roky starým Lords of the Fallen. Podle Deck 13 prošel nejzásadnějším zlepšením soubojový systém a zejména pak fakt, že si nebudete muset volit konkrétní povolání. V případě Lords of the Fallen si prý řada hráčů stěžovala na to, že si na začátku vybrali třídu postavy, která jim následně nevyhovovala. The Surge bude v tomto ohledu mnohem benevolentnější a svůj herní styl si budete moci profilovat v průběhu celé hry. Zajímavý je i systém kořisti, který má důležité omezení. Z padlého nepřítele můžete po souboji sebrat jen to, co jste mu usekli.

Pokud se těšíte, že si hru třeba užijete v kooperaci s kamarádem, musíme vás zklamat. Vývojáři zatím tuto možnost neplánují. Žádné bližší informace nepadly ani stran budoucích DLC. Majitelé PS4 Pro si budou moci vybrat mezi dvěma režimy zobrazení – buďto mohou hrát v rozlišení 4K při 30 FPS, nebo v 1080p a 60 FPS. S výjimkou rozlišení a framerate se ale oba módy nebudou nijak lišit, textury a vizuální efekty budou mít shodnou kvalitu. Vývojáři zároveň přiznávají, že svůj engine neustále optimalizují a že jsou si jisti, že se ani nepříblížili možnostem, které posílená PlayStation 4 nabízí. Po vydání se hra dočká také podpory HDR, ale zatím je v plánu jen na PS4 a PS4 Pro, u ostatních platforem je implementace HDR zatím otázkou.

Co se týče tajemstvím opředeného Scorpia od Microsoftu, Deck 13 si zatím toto zařízení neměl možnost osahat. Vývojáři ale říkají, že podle uvedených specifikací by na této konzoli měla hra těžit zejména z velkého objemu paměti. PC verze by se v budoucnu mohla dočkat podpory Vulkan API. The Surge vychází 16. května letošního roku na PS4, Xbox One a PC. Hru si můžete předobjednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama