Do světa v březnu šlo 2,74 milionu Switchů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do světa v březnu šlo 2,74 milionu Switchů

Do světa v březnu šlo 2,74 milionu Switchů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 4. 2017 08:16 9
Reklama

V polovině dubna jsme psali, že jen v USA se v březnu prodalo 906 tisíc konzolí Nintendo Switch, navzdory tomu, že jde o nedostatkové zboží a výrobce není schopen zcela uspokojit vysokou poptávku. O pár dní později následoval odhad analytické společnosti SuperData, která vypočítala, že po celém světě se mohlo prodat za první měsíc 2,4 milionu Switchů. A nebyla daleko od pravdy.

I když nešlo o oficiální a ověřená čísla, opírala se o data od Gfk nebo japonského magazínu Famitsu. A společnost SuperData prokázala, že nestřílela od boku. Nintendo se konečně pochlubilo vlastními čísly. Nejde sice o prodeje, ale kusy odeslané do obchodů, ale při vědomí, že poptávka mnohde převyšuje nabídku, se budou tato čísla zřejmě hodně blížit.

Jen do konce března firma vyexpedovala 2,74 milionu konzolí Switch a 5,46 milionu her. Z toho na hit The Legend of Zelda: Breath of the Wild pro Switch připadlo 2,76 milionu prodaných (!) kopií a další milion se pak prodal na Wii U. Do konce března 2018 plánuje Nintendo odeslat do obchodů dalších 10 milionů konzolí Switch a celkem 35 milionů her.

I společnost SuperData už před časem upravila svou dlouhodobou předpověď s ohledem na povedený start nového zařízení. Analytici se domnívají, že se letos prodá 7,2 milionu Switchů po celém světě namísto původně předpovídaných pěti.

Nintendo si ale pochvaluje i prodeje her pro 3DS. Konkrétně Pokémoni Sun a Moon dohromady pokořili metu 15,44 milionu kopií. Super Mario Maker for 3DS dosáhl na 2,34 milionu prodaných kopí. Dobře se vedlo i samotnému 3DS.

Naproti tomu prodeje Wii U se podle očekávání meziročně propadly. Konkrétně o 77 procent. Prodalo se jen necelých 15 milionů her pro Wii U, což je pokles skoro o polovinu ve srovnání s loňským rokem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama