Kontroverzní Night Trap se po letech vrací
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kontroverzní Night Trap se po letech vrací

Kontroverzní Night Trap se po letech vrací

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 4. 2017 12:03 3
Reklama

Přemýšleli jste někdy o tom, co se děje na holčičí pyžamové party? Vývojáři z týmu Digital Pictures ano. Proto před 25 lety vydali hru Night Trap, která se touto pro mnohé z nás palčivou otázkou podrobně zabývá. A jestli jste Night Trap kdysi nehráli, a tak jsou pro vás dívčí dýchánky s přespáním stále velkou neznámou, dostanete brzy vynikající šanci to změnit.

Vydavatelská společnost Screaming Villains ve spolupráci s distributorem Limited Run Games totiž oznámila, že se Night Trap po čtvrtstoletí dočká svého opětovného uvedení na trh ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One. Takzvaná 25th Anniversary Edition by měla na naše obrazovky dorazit ještě v průběhu letošního jara a podle oznamovacího traileru to nebude o nic menší jízda než kdysi.

Night Trap je interaktivním filmem, tedy žánrem, který už prakticky vyhynul a při životě jej do jisté míry drží jen David Cage. Hra se skládá z více než 90 minut FMV sekvencí, v jejichž hlavní roli vystupují nejen půvabné dívky v dnes již notně retro oblečení, ale také vampýři, kteří žízní po jejich krvi. Hráčovým úkolem je sledovat dění pomocí řady skrytých kamer (mluvil tu někdo o voyeurismu?) a postupně aktivovat různé pasti, pochytat zlovolné upíry a zachránit něžné krčky svěřenek. Hra ve své době vzbudila nemalou kontroverzi, v dnešní době ale bude působit spíše úsměvně.

Titul původně vyšel na platformě Sega CD, později byl portován na Segu 32X, 3DO, MS-DOS a Mac OS. Zajímavostí je, že původní plán počítal se systémem Control-Vision od společnosti Hasbro, který jako médium používal VHS kazety. Ten se ale ještě před vydáním hry přestal vyrábět. Pokud si chcete zavzpomínat na to, jaké hry vznikaly na počátku 90. let, tohle by mohlo být to pravé ořechové. A samozřejmě se můžete spolehnout na to, že pokud se nám tahle hra dostane do rukou, najisto ji zařadíme do vysílání. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama