Duchovní nástupce série X-COM je na Figu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Duchovní nástupce série X-COM je na Figu

Duchovní nástupce série X-COM je na Figu

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 4. 2017 08:46 9
Reklama

Zhruba před měsícem jsme vás informovali o krátkém teaseru, kterým duchovní otec série X-COM Julian Gollop láká na svůj nový projekt jménem Phoenix Point. Ten prvně představil těsně před loňskou E3, až dosud jsme toho však o hře věděli skutečně jen mizivě málo. To se ovšem nyní mění.

Vývojářské studio Snapshot Games, v němž Phoenix Point vzniká, totiž oznámilo crowdfundingovou kampaň, s jejíž pomocí chce hru zafinancovat. Kampaň probíhá na platformě Fig a v prvních hodinách od startu se již podařilo vybrat více než polovinu z požadovaných 500 tisíc dolarů. V době psaní této zprávy stojí počítadlo na necelých 295 tisících dolarů. Pokud chcete projekt podpořit, zamiřte na tuto stránku.

Phoenix Point je ve vývoji již zhruba rok a vzniká pod vedením Juliana Gollopa a Davida Kaye, zakladatele komunitní sítě Gaming Insiders. Mezi dalšími členy týmu se vyskytují například bývalí zaměstnanci studií Ubisoft Sofia a Crytek Black Sea. Sám Gollop říká, že se Phoenix Point inspiruje nejen starými díly X-COMu, na nichž pracoval, ale i těmi modernějšími. Ostatně studio Firaxis za jeho svěží nápady, které oživily koncept X-COMu velmi chválí.

Podle vývojářů je Phoenix Point duchovním nástupcem slavné série, příběh se točí kolem mimozemské nákazy jménem Pandoravirus, která téměř vyhladila celou lidskou populaci. Celá řada přeživších následně zmutovala do odpudivých stvoření, jež se navíc dokáží sama organicky klonovat. Na vašich bedrech bude jako vždy ležet nelehký úkol – dovést hrstku přeživších k vítězství a zažehnout plamínek naděje, že lidstvo třeba ještě někdy bude pokračovat. Hra by měla vyjít až koncem příštího roku na PC, o konzolových verzích se zatím nehovoří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama