Po Bayonettě možná na PC vyjde i Vanquish
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po Bayonettě možná na PC vyjde i Vanquish

Po Bayonettě možná na PC vyjde i Vanquish

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 4. 2017 09:34 2
Reklama

Když se 1. dubna objevila zpráva o tom, že by se první Bayonetta mohla brzy dočkat portu na PC, možná to řada z vás brala jako aprílový žertík. Jenže o pár dní později se Bayonetta skutečně objevila na Steamu a nadto se vývojáři z PlatinumGames nechali slyšet, že by nejraději všechny své tituly vydávali i na PC. Podle nepatrných náznaků to nyní vypadá, že by se na osobní počítače mohl podívat i další postarší, ale kultovní titul.

Bayonetta se totiž podle zpráv z fór na Steamu a NeoGAFu dočkala miniaturního updatu o velikosti pouhých 22 KB, který do složky Extras přidal malý obrázkový soubor. Je jím avatar Sama Gideona, hlavního hrdiny hry Vanquish. Není nutno podotýkat, že ve světle aktuálního postoje týmu se fanoušci okamžitě začali radovat a netrpělivě očekávat PC verzi této hry, po níž volali již řadu let.

Vanquish vyšel v roce 2010 na PS3 a Xbox 360. Ve své době si vysloužil velice kladné přijetí od kritiky, prodeje bohužel nebyly dostatečně slavné na to, aby se začalo uvažovat o pokračování. Vanquish je zběsilou akční hrou z pohledu třetí osoby, která v sobě kombinuje prvky frenetické střílečky, bojovky a rychlého manévrování. Mezi její hlavní přednosti patří výtvarný styl, vynikající hratelnost a napínavé souboje s bossy. Na postu šéfa vývoje stál Šindži Mikami, do jehož portfolia spadá Resident Evil, Dino Crisis nebo třeba The Evil Within.

PlatinumGames ani vydavatelství Sega se k potenciální existenci PC verze hry zatím nevyjádřili. Faktem však je, že i port Bayonetty byl odhalen za pomoci nenápadně ukrytého obrázku, který bylo nutno složit po kouskách ze seznamu herních achievementů v bezplatné retro hře, kterou PlatinumGames vydali na PC 1. dubna. Kromě lákání na Vanquish se také v uplynulých dnech na kanálu společnosti na YouTube objevila zvláštní videa z Bayonetty, která pokaždé obsahují třikrát opakovaný stejný záběr. Spekuluje se tedy, že bychom se na letošní E3 mohli dočkat oznámení regulérního třetího dílu série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama