OPM tvrdí, že dojde na Alien: Isolation 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka OPM tvrdí, že dojde na Alien: Isolation 2

OPM tvrdí, že dojde na Alien: Isolation 2

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 4. 2017 10:08 6
Reklama

Britské studio Creative Assembly údajně pracuje na pokračování survival hororu Alien: Isolation. Informace pochází z Oficiálního PlayStation magazínu.

Po vydání real-time strategie Halo Wars 2, na níž Creative Assembly spolupracovali s 343 Industries, se celkem logicky nabízí otázka, jakým směrem se studio vydá dál. S jistotou víme, že pracuje na dalších hrách ze série Total War, ale zvládne toho určitě více.

Už proto, že v březnu vzalo pod svá křídla někdejší bulharský tým Crytek Black Sea, který se nyní jmenuje Creative Assembly Sofia. Zřetelně tak má firma, která je samotná vlastněná Segou, nějaké širší plány.

Zdroj OPM měl prozradit, že se začíná pracovat na nové hře s Vetřelcem. Výslovně nebyl zmíně druhý díl Alien: Isolation, ale ten se přímo nabízí. Jednička debutovala v roce 2014 a zaznamenala velice slušný ohlas u kritiky.

Její prodeje nebyly rovněž špatné, překonaly metu dvou milionů kopií, ale šéf studia Creative Assembly Tim Heaton se v říjnu 2015 nechal slyšet, že Sega čekala více a byla prodeji zklamaná. Přesto už tehdy nevylučoval pokračování, k němuž byla otevřená cesta.

Společnost Sega později připustila, že se o pokračování uvažuje, ale osud projektu byl nejistý právě s ohledem na návratnost celé investice. Samotní vývojáři přiznali, že dvojka by musela překonat určité zásadní překážky, i když by stále bylo co vyprávět.

Opakovaně se spekulovalo také o možnosti, že by se hra či její pokračování dočkalo podpory VR, s níž autoři experimentovali už při práci na prvním dílu. O tom, že se o dvojce hodně ve studiu mluví, se rozpovídal nedávno i designér hry Gary Napper v rozhovoru pro AvPGalaxy. Spousta lidí přichází podle něj s nápady, jak by příběh mohl pokračovat.

Nejenže je tato značka velice silná sama o sobě, ale do kin míří i nový film, který by mohl zájem Segy o Vetřelce ještě víc povzbudit. Jestliže si nějaká hra s Vetřelcem zaslouží další šanci, tak je to určitě právě horor od Creative Assembly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama