Nový projekt Bluepoint Games "potěší masy"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový projekt Bluepoint Games "potěší masy"

Nový projekt Bluepoint Games "potěší masy"

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 4. 2017 07:37 3
Reklama

Vývojářské studio Bluepoint Games z texaského Austinu si udělalo jméno především na kvalitních remasterech her z předchozích generací. Už na PlayStation 3 tak jeho vývojáři přinesli třeba kolekci starších dílů God of War nebo Metal Gear Solid, v průběhu aktuální generace se postarali o velmi kvalitní remaster původního Gravity Rush z PS Vita a také skvělou Uncharted: The Nathan Drake Collection. A jak to vypadá, již brzy bychom se měli dočkat dalšího oprášení některé ze starších klasik.

Jak už to tak bývá, dozvěděli jsme se to z profilu jednoho z vývojářů na sociální síti LinkedIn. Technický šéf studia Peter Dalton uvedl, že aktuálně pracuje na novém a neoznámeném projektu, který je skutečně úžasný a udělá radost širokým masám hráčů. Inzerát s nabídkou práce, který shání zkušené technické inženýry, nasvědčuje tomu, že půjde opět o remaster a ne zcela novou hru.

Na internetu se samozřejmě objevily spekulace o tom, o jaký titul by mohlo jít. S ohledem na to, že Bluepoint Games v posledních letech úzce spolupracují se společností Sony, přišly na přetřes především hry z jejího portfolia. Nejhlasitěji se mluví o remasteru Demon’s Souls, po němž komunita volá už poměrně dlouho a vývojáři z FromSoftware se v minulosti vyjádřili v tom smyslu, že ačkoli oni sami hru oprášit neplánují, neznamená to, že se o to nepokusí někdo jiný.

Samozřejmě se zatím jedná o pouhé dohady, může jít o zcela jinou hru a třeba ani nevyjde pod hlavičkou Sony. Demon’s Souls (a ostatně i první Dark Souls) však patří mezi hry, které by si vyleštěnou podobu rozhodně zasloužily. Hra z roku 2009 prakticky založila vlastní žánr a přinesla nejen tuhou hratelnost, ale hlavně řadu velice zajímavých nápadů, netradiční multiplayer a takzvané Tendency mechanismy, které dost výrazně ovlivňovaly obtížnost, loot a dokonce i některé události. Nechme se překvapit, zda nás příští remaster od Bluepoint vezme právě do mlhou zahalené Boletarie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama