Vyzkoušejte si Tomb Raider v browseru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyzkoušejte si Tomb Raider v browseru

Vyzkoušejte si Tomb Raider v browseru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 4. 2017 09:33 3
Reklama

Doba pokročila a hry, které kdysi zadýchaly náš počítač, dnes lze spustit třeba v internetovém prohlížeči. Uživatel s přezdívkou XProger se inspiroval cross-platform projektem OpenTomb a začal pracovat na vlastním open source enginu, který imituje klasického Tomb Raidera.

Jeho snažení už přineslo první ovoce, a na webu si tak můžete přímo v prohlížeči zahrát demo level prvního dílu dobrodružství s Larou Coft v hlavní rolí. Nepotřebujete žádný plug-in ani rozšíření. Hra podporuje ovládání klávesnicí i gamepad. Stiskem kláves R a T dokonce můžete zpomalit, respektive zrychlit čas. Za pomoci dvojhmatu Alt+Enter je navíc možné přepnout hru do Fullscreenu, takže ani nepoznáte, že hrajete browserovou verzi.

Její autor dokonce zašel tak daleko, že je možné spustit libovolný level z prvního Tomb Raidera, pokud ho máte k dispozici. Stačí z disku načíst příslušný soubor a rázem můžete skočit třeba až na samý závěr hry. Vše funguje bleskurychle. Dokonce hře můžete vnutit využití alternativního modelu, který do dané lokace ve skutečnosti nepatří.

OpenLara nabízí nejen 3rd person, ale i 1st person perspektivu a autor neomezil na rozdíl od původní verze ani framerate. DSO také upozorňují na některé pěknější efekty v grafice, ale neměli byste očekávat žádné zázraky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama