Reklama potvrzuje datum vydání CoD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Reklama potvrzuje datum vydání CoD

Reklama potvrzuje datum vydání CoD

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 4. 2017 14:49 12
Reklama

Už o víkendu jsme psali o uniklých propagačních materiálech, které kromě jiného slibovaly, že nové Call of Duty vyjde 3. listopadu. Chyběl ale další důkaz, který by tuto teorii potvrdil. Nyní už ho máme.

Na nádraží Saint-Lazare v Paříži se objevila velkoformátová reklama, která slibuje datum vydání hry na 3. listopadu. Na místě ji vyfotil Maxime Chao, který se o snímek podělil na Twitteru. Připomínáme, že se tím zpětně potvrzuje i pravost uniklého dokumentu, který hráče lákala na uzavřenou betu za předobjednávku nebo třeba nějaký kooperativní mód s vlastním příběhem nezávislý na singlové kampani.

Bylo by pěkné, pokud by nabídl zábavu až pro čtyři hráče najednou a vytasil se s vlastní minikampaní namísto zombíků a podobných legrácek. Podobné mise, ale bez příběhového oblouku, se objevily v podsérii Modern Warfare, ale pak je přebily populárnější arkádové módy.

Se svou troškou do mlýna přispěchal i šéf studia Gearbox Randy Pitchford. Ten si na Twitteru odložil obrázek, který sice blíže neokomentoval, ale jasně jím naznačil, že se domnívá, že obal Call of Duty: WWII se inspiroval Brothers in Arms: Hell's Highway z roku 2008. I když já osobně si tento artwork po letech ani nedokázal vybavit. Posléze se navíc objevil ještě starý reklamní plakát ke zmíněné hře, který je obalu Call of Duty ještě podobnější.

Všechny si můžete prohlédnout v galerii pod novinkou. Než však někoho odsoudíte za plagiátorství, je třeba uvážit, zda se skutečně v tomto případě mohl nějaký grafik (ne)vědomě inspirovat materiály Gearboxu, anebo jde o motiv tak generický, že k jeho opakovanému využití může dojít neúmyslně. Řekněte nám vy, co si o tom myslíte. My bychom ale moc nedali za to, že podobný motiv už se někdy objevil třeba k filmu.

Randy Pitchford tím ale minimálně znovu připomněl, že studio Gearbox by mělo pracovat na pokračování Brothers in Arms. Ostatně už po prvním leaku informací o novém Call of Duty reagoval v tom smyslu na jednoho z hráčů na Twitteru, že kutí něco podobného. A bylo by do dobře. Nejenže máme hlad po akcích z druhé světové války, ale příběh Hell's Highway už čeká bezmála devět let na uzavření.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama