Pokračování her od Ninja Theory? Spíše ne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokračování her od Ninja Theory? Spíše ne

Pokračování her od Ninja Theory? Spíše ne

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 4. 2017 09:41 10
Reklama

Hellblade: Senua’s Sacrifice je naším interním černým koněm letošního roku a o hře se v poslední době začíná čím dál víc mluvit i nad rámec pravidelných deníčků, které vývojáři vydávají. Hellblade ale samozřejmě není prvotinou studia Ninja Theory a kreativní ředitel studia Tameem Antoniades v rozhovoru pro magazín Game Informer nevyhnutelně musel odpovědět na otázku, zda se někdy dočkáme pokračování starších titulů.

Antoniades přiznává, že prakticky pod každou novou informací z vývoje Hellblade, kterou tým zveřejní, se objeví celá řada fanoušků, která se ptá na osud pokračování dřívějších značek. Připomeňme, že mezi ně patří například hry Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West nebo DmC: Devil May Cry. Antoniades ale upozorňuje, že Ninja Theory tyto značky nevlastní a nemá vliv na to, co se s nimi v budoucnu stane. V případě Hellblade je situace zcela jiná.

Antoniades připouští, že v týmu je určitě řada lidí, kteří by rádi udělali nové pokračování Devil May Cry a dalších značek. Jistým způsobem je Hellblade duchovním nástupcem těchto her, titulem, v němž chce studio zúročit své letité zkušenosti. Antoniades také nepopírá, že by se v budoucnu k tvorbě pokračování starších her nemohlo studio vrátit. Šance je ale spíše malá, odhaduje ji na pouhé 1 procento. Údajně ale čas od času osloví vydavatele s tím, zda by neměli o další díly zájem. V minulosti prý ve studiu vzniklo několik nápadů, jak potenciální pokračování her uchopit, nikdy se ale nedostaly do fáze skutečného konceptu. Antoniades zmiňuje, že například v pokračování Heavenly Sword měla být hlavní hrdinkou Kai a příběh by se točil kolem její cesty do pekla. Touha po temnějším příběhu zřejmě následně inspirovala vznik Hellblade.

Pokračování Enslaved by podle něj bylo komplikované a muselo by přijít s jinými nápady, protože nedávno vydaný Horizon Zero Dawn taktéž staví na poetice padlé civilizace, jejíž města si příroda vzala zpět. Antoniades říká, že se v poslední době hodně věnuje studiu umělé inteligence, je tedy možné, že příští hra od Ninja Theory se z drsného severského zasazení posune spíše ke sci-fi.

Hellblade je podle Antoniadese samostatným příběhem, zároveň však ani zdaleka nepojímá celé spektrum severské mytologie, takže prostor pro potenciální pokračování tu určitě je. Uvidíme, jak se hra povede a jak ji hráči přijmou, to je základním předpokladem pro uvažování nad druhým dílem. Hellblade: Senua’s Sacrifice vyjde snad ještě letos, chystá se na PS4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama