"Switch nepotřebuje hry od třetích stran"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Switch nepotřebuje hry od třetích stran"

"Switch nepotřebuje hry od třetích stran"

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 4. 2017 13:34 24
Reklama

Když v redakci mluvíme o Nintendu Switch, nevyhnutelně se vždy dostaneme k závěru, že klíčem k úspěchu této konzole bude dostatečná podpora od vývojářů třetích stran, která tolik chyběla staršímu Wii U. Výkonný ředitel studia Stardock Brad Wardell má ale úplně jiný názor.

Wardell, jehož společnost byla založena již před 26 lety a má na svědomí slušnou řádku her, si totiž naopak myslí, že Switch podporu externích vývojářů v zásadě nepotřebuje. Tuto odvážnou myšlenku zmínil v rozhovoru pro server Gamingbolt: „Nintendo pravděpodobně nepotřebuje vývojáře třetích stran. Máte tu všechny ty hry s Mariem, Zeldu…je toho dost. Pokud by se jednalo o systém za 1000 dolarů, možná bych se staral. Ale při současné situaci je toho na Switchi ke hraní až dost. Je to v pohodě.“

Pravdou je, že ačkoli na Wii U vyšla v prvních letech jeho existence nemalá část multiplatformních her, Switch se i s menší nabídkou prodává daleko lépe a například americký řetězec GameStop uvádí, že jsou konzole vždy okamžitě vyprodány. Je dokonce možné, že by hybridní zařízení svým úspěchem mohlo v budoucnu zastínit i Nintendo Wii, které je s více než 101 miliony prodanými kusy na pátém místě žebříčku nejúspěšnějších konzolí všech dob.

Šéf Stardocku ovšem v rozhovoru také zmiňuje, že jeho společnost zřejmě Switch podporovat nebude. Konzole je podle něj příliš slabá, odlišuje se od ostatních na trhu, a navíc se v minulosti ukázalo, že platformy Nintenda jsou sice skvělé pro samotné Nintendo, vývojáři třetích stran se tam ale s velkým úspěchem nesetkávají. Majitele Switche ale nemusí nevole vývojářů ze Stardocku příliš mrzet. Společnost se specializuje na strategické hry a vyvíjí prakticky výhradně na PC. Jak se na Wardellův názor díváte vy? Souhlasíte s tím, že Switchi stačí jen hry od Nintenda, nebo se stejně jako my strachujete, že by pak konzole dopadla jako její předchůdce? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama