ELEX od autorů Gothic a Risen v novém videu
i Zdroj: Piranha Bytes / THQ Nordic
Novinka ELEX od autorů Gothic a Risen v novém videu

ELEX od autorů Gothic a Risen v novém videu

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 4. 2017 15:13 7
Reklama

Mix sci-fi a fantasy v otevřeném světě – tak by se dalo jednoduše popsat chystané RPG ELEX, které vzniká v dílnách studia Piranha Bytes. Tato společnost má za sebou série Gothic a Risen, není tedy v žánru žádným nováčkem. Vydavatelství THQ Nordic se nyní pochlubilo zbrusu novým trailerem, který představuje svět, v němž se ELEX odehrává.

Planeta Magalan byla domovem milionů spokojených obyvatel, tedy až do jedné nešťastné srážky s kometou, která spokojenosti a prosperitě učinila přítrž. V troskách starého světa nyní přeživší bojují o alespoň nějakou budoucnost, problémů je ale až dost. Objevilo se hned několik nových frakcí a každá má o tom, co by se mělo dít dál, své vlastní představy.

Už z podoby těchto frakcí je jasně patrné balancování na hraně fantasy a sci-fi. Zatímco Berserkers jako by vypadli ze Skyrimu, Clerics zas mnohem raději sázejí na moderní technologie. No a mezi těmito dvěma stranami ještě oscilují Outlaws, typičtí postapokalyptičtí nájezdníci, které jsme viděli ve Falloutu, Mad Maxovi a kdoví kde jinde. Mohli byste si říct, že boje o docházející zdroje by jako zdroj potíží bohatě stačila, v ELEXu to tak ale není. Ona kometa s sebou totiž přinesla ještě další nevítaný dárek.

Jmenuje se ELEX a kromě toho, že dal název celé hře, zamotal hlavu zbytkům obyvatel Magalanu. Jedná se o dosud neznámý prvek, který dokáže pohánět technologie, měnit evoluci živoucích bytostí a těm, kteří jej dokáží ovládnout, poskytuje nové schopnosti. Bohužel, pokud to s jeho užíváním přeženete, stanete se závislými a velmi brzy se z vás stanou bestie bez špetky rozumu a lidskosti. Ti, kteří závislost udrželi na uzdě, sice přišli o emoce, stali se z nich však skutečně mocní jedinci. Následně se postavili všem, kteří jim stáli v cestě.

Jak už to tedy bývá, skupina mocných a nebezpečných jedinců ohrožuje všechny ostatní na Magalanu a hádejte, kdo se jim může postavit a změnit osud celé planety? Ano, správně. Vy. ELEX by měl vyjít ještě letos koncem roku, do té doby o hře ještě určitě uslyšíme a budeme se moci podívat, jak se to celé vůbec hraje. Hra je v plánu pro PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama