Ostré spuštění Xbox Game Pass se blíží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ostré spuštění Xbox Game Pass se blíží

Ostré spuštění Xbox Game Pass se blíží

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 4. 2017 07:52 5
Reklama

Na konci února jsme se dozvěděli o nové službě Xbox Game Pass, kterou Microsoft určitě potěšil nejednoho hráče. V praxi je Game Pass podobný třeba Netflixu nebo z herního prostředí například službě EA Access, kdy za pravidelný měsíční poplatek dostanete přístup k velmi slušné, a hlavně stále rostoucí knihovně her. Game Pass si zatím mohla vyzkoušet jen omezená skupina členů programu Xbox Insiders, již brzy by se však mohli dočkat i všichni ostatní.

Účastníci zmiňovaného testu totiž v uplynulých dnech obdrželi od Microsoftu poděkování za zpětnou vazbu, která je podle společnosti nedocenitelná pro vylepšování služeb, a také informaci, že test končí 28. dubna. Microsoft uvádí, že spuštění ostrého provozu se blíží a dočkat bychom se jej měli ještě v průběhu jara. Poslední jarní den připadá na 20. června, Game Pass snad ale přijde dřív.

Jak vyplývá ze starších informací, měsíční poplatek je stanoven na 10 dolarů, v přepočtu tedy zhruba 250 korun. Za tuto částku byste měli dostat přístup k více než stovce titulů pro Xbox One a Xbox 360 v rámci zpětné kompatibility. Insideři si v průběhu testu mohli vyzkoušet zhruba dvacítku těchto her. Mezi vydavatele, kteří Game Pass podpoří svým portfoliem, patří například 2K, Bandai Namco, 505 Games, Deep Silver, Warner Bros. Interactive Entertainment a samozřejmě i samotný Microsoft. Katalog nabízených her se každý měsíc částečně obmění.

Pokud si některý z titulů budete chtít pořídit natrvalo, získáte jej s 20% slevou. Na DLC pak připadá sleva 10 %. Pro využívání Game Passu není třeba předplatné Xbox Live Gold. Předpokládáme, že v budoucnu se služba rozšíří i na PC v rámci programu Xbox Play Anywhere. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama