Ubisoft otevírá dvě nová studia v Evropě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft otevírá dvě nová studia v Evropě

Ubisoft otevírá dvě nová studia v Evropě

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 4. 2017 14:54 4
Reklama

Francouzská společnost Ubisoft vlastní jedny z největších značek ve videoherním průmyslu. Assassin’s Creed, Far Cry, Tom Clancy’s cokoliv, už to by samo o sobě stačilo, seznam by byl ale ještě delší. Pomineme teď otázku, zda s těmito slovutnými jmény nakládá vydavatelství rozumně, jisté je, že při sledování závěrečných titulků třeba libovolného Assassina jen žasneme, kolik různých studií a jednotlivců přiložilo ruku k dílu. Ubisoft má své týmy rozesety doslova po celém světě a nyní přibyly dva nové.

To první bylo otevřeno ve francouzském Bordeaux a jeho zaměstnanci mají spolupracovat na těch největších značkách, které mají svůj původ v zemi galského kohouta, tedy například Just Dance a Ghost Recon Wildlands, které pochází ze studia Ubisoft Paris, nebo třeba Steep ze studia v Annecy. Druhé nové studio se nachází v Berlíně a jeho otevření bylo již dříve oznámeno v průběhu akce Berlin Games Week.

Nové německé studio se připojí k Blue Byte z Düsseldorfu a Mainzu, tedy německé odnoži Ubisoftu, která má na starost série The Settlers nebo Anno. Společně mají pracovat na dosud neoznámeném projektu, který spadá do jedné z nejoblíbenějších AAA značek Ubisoftu. Velmi pravděpodobně tedy půjde o nové Settlery nebo další Anno.

Výkonná ředitelka Ubisoft Worldwide Studios Christine Burgess-Quémard v tiskové zprávě uvedla, že se společnost pyšní svou schopností zaujmout a udržet si ty nejtalentovanější pracovníky po celém světě, čímž z herního průmyslu činí smysluplnou kariérní volbu a zároveň přispívá k ekonomickému růstu v nových oblastech. Francouzká společnost má své pobočky skutečně v mnoha zemích světa, mezi ty největší patří kanadský Ubisoft Montreal, další jsou ale v Šanghaji, Kyjevě, Sofii, San Franciscu a řadě dalších měst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama