Quantic Dream pracují na neoznámené hře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quantic Dream pracují na neoznámené hře

Quantic Dream pracují na neoznámené hře

David Plecháček

David Plecháček

19. 4. 2017 14:54 1
Reklama

Quantic Dream, studio Davida Cage, v současné době pracuje na zajímavě laděné hře Detroit: Become Human. Pokud si PlayStation exkluzivní titul neumíte zařadit, bude se jednat o něco ve stylu Heavy Rain nebo Beyond: Two Souls od stejného studia. Samozřejmě má Cage a jeho tým za sebou i hru Omikron nebo Fahrenheit. K těm všem si ale připočtěte ještě jednu.

Detroit byl poprvé představen 27. října 2015 na akci Paris Games Week. Nebudeme vás zatěžovat rekapitulováním příběhů androidů Kary a Connora, podstatné je, že hra má své kořeny už v tech demu z roku 2012 (tehdy pojmenovaném právě po hlavní hrdince, na obrázku výše pozn. red.). O rok později už David Cage věděl, že z Kary vznikne nová hra a Detroit tak dospěl do preprodukční fáze. Studio začalo pracovat na enginu a na 3D skenování herců, zatímco režisér pořád ještě psal scénář, který dokončil až v říjnu 2016.

Proč to všechno opakujeme? Právě proto, abychom si ujasnili, že studio příliš času nemá. I přes to se ale na síti LinkedIn objevila u dvou scénáristů zmínka o tom, že pracují na neoznámeném projektu studia Quantic Dream pro PlayStation 4. Zachary Parris a Joel Janisse, dva zaměstnanci, na jejichž profilu se tato zmínka objevila, pracovali už na předposlední hře Heavy Rain. Podle všeho ale prací na Detroitu zkraje vývoje zanechali a pustili se do přípravy něčeho nového. Hra, o níž je řeč, je ve vývoji od roku 2014. Z obou profilů zmínka nicméně zmizela.

Otázkou je, jestli studio dokáže pracovat na obou projektech zároveň, respektive v jaké fázi se neoznámená novinka nachází. Některá média začala spekulovat, zda se nedozvíme více na E3, nám to ale připadá nepravděpodobné. Heavy Rain a zatím poslední Beyond vyšly 3 roky po sobě, a zatímco Detroit možná vyjde už letos, na novinku si můžeme klidně i dva, tři roky počkat.

Musíme brát v potaz i tzv. Quantic Dream kolekci ze začátku loňského roku, díky které si hráči na PS4 mohou zahrát obě zmíněné předchozí hry z minulé generace, jak Heavy Rain, tak Beyond: Two Souls, ve vylepšené podobě. Ta mohla přípravu obou projektů o něco zbrzdit.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama