Letos na Vánoce zřejmě vyjde mini SNES
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Letos na Vánoce zřejmě vyjde mini SNES

Letos na Vánoce zřejmě vyjde mini SNES

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 4. 2017 11:47 4
Reklama

V uplynulém týdnu jsme vás informovali o tom, že Nintendo ve Spojených státech ukončuje produkci retro konzole s krkolomným názvem Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System. Takzvaný Mini NES podle aktuálních informací nekončí jen v Americe, ale i v ostatních částech světa. Je ale dost možné, že to je z důvodu blížícího se nástupce.

Britský Eurogamer totiž přišel s informací, že podle zdroje blízkého Nintendu se chystá vydání dalšího podobného zařízení, tentokrát však založeném na konzoli o generaci mladší – Super Nintendo Entertainment Systemu. Ten by podle zdroje již nyní měl být ve vývoji a na trh prý dorazí ještě letos, zřejmě v průběhu předvánoční sezóny.

Očekává se, že nové zařízení bude svým konceptem podobné svému předchůdci, půjde tedy znovu o plug-and-play konzoli s předinstalovanou a oficiálně nerozšiřitelnou nabídkou her. S ohledem na to, jak obrovský úspěch Nintendo zaznamenalo s miniaturním NES, je tento krok poměrně očekávaný a už v minulosti jsme o něm opakovaně spekulovali. Jsme zvědavi, zda se v budoucnu dočkáme i maličkého N64 nebo GameCube. Obě tyto konzole nabízely tituly, na které bychom si i po letech rádi zavzpomínali.

Ostatně i SNES se v mnoha ohledech zdá být ještě lákavějším modelem pro opětovné uvedení na trh, než tomu bylo v případě NESu. Ačkoli už první mini konzole nabídla slušnou sbírku opravdových klasik, na SNESu je nabídka ještě lepší. Stačí připomenou takové hry, jako je Super Mario World, Donkey Kong Country, The Legend of Zelda: A Link to the Past nebo třeba Super Metroid. Nintendo se zatím k informacím Eurogameru nevyjádřilo, na oficiální odhalení si zřejmě budeme muset ještě nějaký ten čas počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama