Prepare to Dine je ve skutečnosti Code Vein
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prepare to Dine je ve skutečnosti Code Vein

Prepare to Dine je ve skutečnosti Code Vein

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 4. 2017 15:12 1
Reklama

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že japonská vydavatelská společnost Bandai Namco láká na nový titul, který představila krátkým teaserem. Ten nesl název Prepare to Dine a to bohatě stačilo na to, aby se všem fanouškům série Dark Souls pořádně zvedl krevní tlak. PC verze prvního dílu hry totiž vyšla jako Prepare to Die Edition. Nakonec je ale všechno jinak.

Novou hru totiž nevyvíjí studio FromSoftware a do série Dark Souls nezapadá, byť si z ní možná nějaké ty mechanismy vypůjčí. Titul nese název Code Vein a pracují na něm vývojáři se zkušenostmi ze série God Eater. Code Vein bude akčním RPG s důrazem na průzkum tajemných prostředí. Hráč převezme roli takzvaného Revenanta, vampýra s mnoha nadpřirozenými schopnostmi.

Tito vampýři jsou součástí uzavřené komunity zvané Vein, díky níž přežívají. Ačkoli v mnoha směrech předčí normální lidi, přišli o většinu svých vzpomínek. A pokud trpí dlouhodobým nedostatkem krve, kterou by mohli spořádat, změní se v monstra, která se v místním světě nazývají Ztracení. Ústřední charakteristikou Code Vein je „Buddy“, tedy možnost vzít si sebou na výpravy do dungeonů společníka.

Co se týče zbraní, které Revenanti používají, zpravidla se jedná o meče různých velikostí, kladiva, kopí a tak dále. Mezi jejich zvláštní schopnosti patří například Blood Veil, díky němuž mohou konzumovat krev ze Ztracených. Ve hře je tento skill zpracován do podoby kusu oblečení a funguje částečně jako zbroj. S nabytou krví následně můžete využívat i další schopnost Blood Smelting, díky níž si na krátko lze posílit schopnosti, oslabit nepřátele a podobně.

Vývojáři tvrdí, že je hra nyní hotova asi ze 35 % a již brzy se dočkáme nového traileru. Termín vydání je stanoven na příští rok bez žádného bližšího upřesnění. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama