NBA 2K a NHL 17 určilo vítěze svých lig
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NBA 2K a NHL 17 určilo vítěze svých lig

NBA 2K a NHL 17 určilo vítěze svých lig

David Plecháček

David Plecháček

17. 4. 2017 10:37 3
Reklama

Pokud sledujete zámořské sportovní ligy, dvě ze čtyř nejvýznamnějších, totiž basketbalové NBA a hokejové NHL, před několika dny vstoupily do vyřazovací části. Není příhodnějšího momentu zapnout videoherní adaptace a podívat se na to, který z týmů v play off uspěje a které naopak pohoří.

Začněme na palubovkách. Tamní situace je totiž poměrně jednoduchá – bude se opakovat finále loňského a předloňského roku. Golden State Warriors opanovali západní konferenci, a tak mají cestu do finále play off nejjednodušší. V prvním kole musí přejít přes osmý Portland a hned první zápas ukázal, kdo že je favoritem. Golden State porazil své soupeře v poměru 121:109.

Z východu by měl do finále dokráčet Cleveland. Ten sice nebyl ve své konferenci dominantní, ale přesto do play off postoupil ze druhého místa. Tým, který to ve vyřazovací části umí, má proti sobě v první kole tým Indiana Pacers, a stejně jako Golden State, i Cleveland první zápas vyhrál. A jak dopadne finále? Opět to bude těsné – pokud si pamatujete na loňský ročník, Golden State prožili rekordní základní část, ve finále PO vedli nad Clevelandem 3:1 v sérii na čtyři vítězná utkání a… k vítězství nakonec stejně nedokráčeli. Ani teď to nebude snadné, ale svůj náskok klub z Kalifornie udrží a vyhraje nejtěsnějším možným rozdílem v sedmém utkání.

V NHL je situace o poznání složitější. První kolo je v pokročilejší fázi, a už teď je jasné, že se dočkáme několika překvapení. V základní části se dařilo týmům, od kterých to nikdo příliš nečekal – na západě zářila především Minnesota nebo olejáři z Edmontonu, na východě jsme zase viděli našlapanou metropolitní divizi, jejíž tři týmy postupující přímo do play off skončili na prvním (Washington), druhém (Pittsburgh) a čtvrtém (Columbus) místě celé ligy. Vměstnalo se mezi ně jen Chicago ze západu.

Jenže už teď jsou některé celky na hraně vyřazení. Minnesota zatím nedokázala najít recept na bluesmany a prohrává už 0:3 na zápasy, Columbus doplatil na nepříznivý los a stejným poměrem prohrává s Pittsburghem. Jenže favoritům nevěří ani NHL 17 od EA Games – do finále proti sobě pasuje Nashville Predators a Montréal Canadiens.

Nashville ale v prvním kole čelí silnému Chicagu, vítězi celé konference a nejúspěšnějšímu týmu posledních let. Držitel druhé divoké karty ale navzdory očekávání zatím v sérii vede 2:0. Pokud tým kolem Jonathana Toewse a Patricka Kanea nenajde recept na skvělého Pekku Rinneho, hned v prvním kole dojde k parádnímu překvapení. Montréal má cestu přes první a druhé kolo lehčí, zatím vede 2:1 nad NY Rangers, a pokud postoupí dál, čeká jej Boston nebo Ottawa, v konferenčním finále by ale narazil na silný Columbus, jenž je na hraně vypadnutí z vyřazovací části, nebo spíše na hězdný Pittsburgh nebo Washington. Právě s Washingtonem by Montréal sehrál východní finále i podle EA Sports.

Závěrečný souboj o Stanley Cup by byl peprný pro dvojici zadáků, kteří byli součástí předsezónního tradu. Shea Webber, dlouholetá opora predátorů, se po letech dočkal výměny za perspektivnějšího P.K. Subbana, který byl jednou z tváří Montréalu. A radoval by se ten mladší a s ním tým, který do play off proklouzl jako nejhorší celek ze šestnácti postupujících - Nashville. Posledním kanadským celkem, který až ke Stanley Cupu dokráčel, byl v roce 1993 právě Montréal. Čekání na slavnou trofej by se tak protáhlo o další rok.

Pokud se na těchto základech rozhodnete prosázet veškerou roční výplatu, nestěžujte si nám, ale případně EA Sports s NHL nebo 2K a jejich NBA 2K17. A kdyby to náhodou vyšlo, čekáme od vás nějakou menší provizi. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama