Hellblade vyjde i na GOGu a bez DRM
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hellblade vyjde i na GOGu a bez DRM

Hellblade vyjde i na GOGu a bez DRM

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 4. 2017 16:00
Reklama

O chystaném titulu Hellblade: Senua’s Sacrifice jsme v poslední době psali už několikrát a zároveň jsme si o hře povídali i v aktuálním hPodu. Chystaný nový počin od studia Ninja Theory nás zkrátka láká a kromě poutavého zasazení a originálních nápadů pro nás vývojáři v uplynulých dnech připravili ještě jednu pozitivní zprávu.

Studio Ninja Theory totiž oznámilo, že PC verze Hellblade bude dostupna i skrz platformu GOG. Hráče na PC by samozřejmě mohlo potěšit, že stejně jako ostatní hry, které je možno zakoupit na této platformě, i Hellblade nebude obsahovat DRM. K jeho hraní tedy nebude zapotřebí žádná aktivace ani připojení k internetu. GOG ostatně přispěchal s vlastním trailerem, kde partnerství s Ninja Theory potvrzuje. Bohužel video obsahuje jen již dříve viděné záběry a vágní informaci, že hra na GOG dorazí „již brzy“. Přesné datum vydání je tedy zatím stále ve hvězdách, ačkoli vývojáři v minulosti opakovaně slíbili, že Hellblade vyjde ještě letos.

Hra byla oznámena na Gamescomu 2014 a vývojáři z Ninja Theory v ní chtějí zúročit více než 14 let zkušeností s vývojem her, které vybudovaly tři základní aspekty – vypilovaný soubojový systém, poutavé příběhy a kvalitní výtvarné zpracování. Hellblade byl původně vyvíjen pro PlayStation 4, předloni jsme se však dozvěděli o plánované PC verzi hry. Ta by navíc měla obsahovat i podporu modifikací.

Vývojáři pravidelně vydávají video deníčky, pojednávající o jednotlivých aspektech tvorby hry. Netají se tím, že Hellblade vzniká v indie podmínkách, míří ale mezi AAA produkci. Ačkoli mají vývojáři znační zkušenosti s tvorbou akčních her, jako je například Heavenly Sword nebo DmC: Devil May Cry, v případě nového titulu chtějí více experimentovat a máme podezření, že v Hellblade půjde víc o podání příběhu a celkovou atmosféru než o skill ve frenetických soubojích. Originální nápad s duševně nemocnou hlavní hrdinkou hře rozhodně zajišťuje naši pozornost a už se těšíme, až si ji budeme moci osahat na vlastní pěst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama