Battlefront 2 nebude mít season pass
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlefront 2 nebude mít season pass

Battlefront 2 nebude mít season pass

David Plecháček

David Plecháček

17. 4. 2017 15:14 9
Reklama

Pokud prožíváte svátky odstřiženi od internetu, je nejvyšší čas dohnat čtyři ztracené dny. Nedělo se toho málo, ale pokud chcete můj tip, co by vám rozhodně nemělo utéct, je to oficiální oznámení primárně multiplayerové akce Star Wars Battlefront 2. Kromě traileru konečně víme základní nástin příběhu, dotkli jsme se i multiplayeru a změn oproti dílu z roku 2015, a právě hry více hráčů se bude týkat i tato novinka.

Vypadá to, že po vzoru Titanfallu 2 nebo Mass Effectu: Andromeda nebude druhý Battlefront obsahovat season pass. Jedná se o zprávu z ranku těch důležitějších. Možná si totiž vzpomenete, jaké divy dokázala jednotlivá rozšíření udělat s předloňskou hrou. Zatímco listopadové vydání doprovázely nářky nad jednoduchostí a nad relativním málem obsahu, po roce byl obraz hry diametrálně odlišný.

Pravda, hráči si museli za výsledný produkt zaplatit dvakrát, ale z rebootovaného Battlefrontu se stal klenot. Zdá se, že EA hodlá vsadit na mnohem lepší první dojem než posledně a tak bude hra kompletní už v době příchodu na trh. „Nemáme season pass. Nemůžu být konkrétnější, ale připravujeme něco jiného, odlišného, co hráče bude motivovat k delšímu hraní a co především nerozdělí komunitu,“ připomíná problémy prvního dílu Bernd Diemer v rozhovoru pro web Mashable.

Rozdělená komunita byl totiž problém číslo dva – pokud někdo odmítl zaplatit podruhé, spousta obsahu mu byla pochopitelně odepřena. Nutno podotknout, že spousta lepšího a zajímavějšího obsahu. Nezřídka se proto stávalo, že držitelé season passu hráli nový obsah, zatímco ti, kdož si koupili jen základní hru, hráli prakticky jen mezi sebou. Dokážete si asi představit, jak frustrující to bylo i mezi přáteli, když jeden z nich nový obsah měl, zatímco ten druhý ne. „Komunita se v tu chvíli rozpadala, protože jednotlivé módy nehrál dostatek hráčů,“ dodal Diemer.

„Tomuto samozřejmě chceme předejít,“ pokračoval, „a proto jsme toto složité rozhodnutí učinili. Když jsme se ohlédli za tím, jak se Battlefront v průběhu času proměnil, řekli jsme si: ‚A víte co? Pro tento typ her není season pass tou nejlepší volbou.‘ Musíme přijít s něčím lepším,“ dodává. Jak se bude vyvíjet Battlefront 2 DICE respektive EA ukáže později. „Můžu vám říct, že jsme feedback od komunity slyšeli jasně a zřetelně. Víme, že hráči chtějí větší hloubku, větší progres a více obsahu. A na to se ve Star Wars Battlefront 2 zaměřujeme,“ řekl závěrem.

Battlefront 2 vyjde 17. listopadu. Kromě multiplayeru bude obsahovat i příběhovou kampaň, kterou připravuje studio Motive. Odehrává se těsně po šesté epizodě a překlene dobu až k nové trilogii. Pokud vás zajímá více, zamiřte k naším starším novinkám skrze kartu hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama