Celosvětové prodeje Switche dle analytiků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Celosvětové prodeje Switche dle analytiků

Celosvětové prodeje Switche dle analytiků

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 4. 2017 11:10 5
Reklama

Nintento tento týden překvapilo informací, že navzdory neschopnosti uspokojit vysokou poptávku po konzoli Switch v USA prodalo jen za březen tamním zákazníkům 906 tisíc konzolí. Otázkou ale zůstalo, kolik zařízení se celkem prodalo po celém světě za první měsíc. Přesná čísla zatím neznáme, ale je tu kvalifikovaný odhad od analytické firmy, která má obvykle velice dobré informace.

Podle společnosti SuperData se za první měsíc prodalo po celém světě 2,4 milionu Switchů. Nejde pochopitelně o oficiální a ověřená čísla, ale nebudou zřejmě daleko od pravdy. Samotné Nintendo chtělo v průběhu března odeslat do obchodů (nikoli prodat zákazníkům) přibližně dva miliony konzolí. To firma tvrdila ještě v říjnu.

Znamenalo by to, že se jednak podařilo navýšit množství vyrobených zařízení, ale především, že realita předčila optimistická očekávaní japonského výrobce. S ohledem na tento odhad společnost SuperData upravila i svou dlouhodobou předpověď. Nyní se domnívá, že se letos prodá 7,2 milionu Switchů po celém světě namísto původně předpovídaných pěti.

Podle analyticků by při tomto aktuálním trendu měla firma brzy obnovit důvěru investorů. Joost van Dreunen ze SuperData věří, že prodeje podpoří i hry jako Mario Kart 8 a Splatoon 2. Pokud jde o důvěryhodnost analytické firmy, mohlo by vás přesvědčit, že své zprávy opírá rovněž o data od Gfk nebo japonského magazínu Famitsu.

Jak už jsme psali dříve, z dosavadních čísel vyplývá, že Switch má výrazně lepší start než Wii U, ale za původním Wii zatím drobně zaostává. To ovšem debutovalo před Vánoci, konkrétně v listopadu 2006, a šlo o obrovský prodejní hit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama