Příští rok by mohl vyjít zmenšený Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příští rok by mohl vyjít zmenšený Switch

Příští rok by mohl vyjít zmenšený Switch

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 4. 2017 16:14 8
Reklama

Ačkoli se Nintendo v minulosti opakovaně nechalo slyšet, že jeho nová konzole Switch je primárně domácím zařízením, my, kteří jsme si Switch již mohli osahat, víme, že to není tak docela pravda. Tahle hračka je daleko spíš prostě handheld, který můžete pohodlně připojit k televizi. S handheldy má japonský výrobce široké zkušenosti a mimo jiné je běžné, že jeho přenosné výrobky procházejí během svého životního cyklu řadou úprav a dočkávají se nových revizí. A právě to by již příští rok údajně mohlo potkat i Switch.

Na tuto skutečnost upozornila mediální společnost Bloomberg na základě zprávy analytiků z firmy Citigroup Inc. Ti tvrdí, že již napřesrok Nintendo pravděpodobně uvede na trh novou a menší verzi Switche, nejspíš pod názvem Switch Mini. Pokud k tomu skutečně dojde, bude se jednat o opačnou situaci, než která nastala v případě handheldu Nintendo 3DS. Ten původně přišel na svět v roce 2011, již o rok později se však dočkal nové, větší verze s přídomkem XL.

Handheld 3DS se ostatně dočkal i řady dalších revizí. Jen rok po uvedení větší verze Nintendo přišlo s modelem 2DS, který se zbavil 3D zobrazení a skládacího těla konzole, aby tak lépe vyhovoval mladšímu publiku. Za další rok pak přišly vylepšené konzole New Nintendo 3DS a 3DS XL. To kromě značně vylepšeného podání 3D přineslo také nativní podporu figurek amiibo a hlavně nový a vítaný ovládací prvek v podobě druhého analogu.

Switch Mini by podle slov analytiků měl, podobně jako Nintendo 2DS, mířit spíše na mladší publikum. S ohledem na hybridní koncept konzole je současný Switch údajně pro děti příliš velký. Ačkoli analytici neuvedli předpokládanou cenu zařízení, předpokládají, že by se jej mohlo do konce fiskálního roku 2018 prodat kolem 6,7 milionu kusů. Obecně se očekává, že standardní Switch v té době už bude vlastnit necelých 26 milionů hráčů.

Jak se na variantu menšího Switche díváte vy? Vyhovuje vám současná velikost, nebo byste si dokázali představit menší displej, aby si zařízení mohly více užít i menší děti? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama