Nintendo v Americe končí produkci NES
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo v Americe končí produkci NES

Nintendo v Americe končí produkci NES

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 4. 2017 08:22 1
Reklama

Nintendo oficiálním prohlášením potvrzuje předešlé spekulace a oznamuje zastavení produkce retro konzole Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition (naše dojmy čtěte zde). Zpráva se přitom konkrétně týká ukončení dodávek pro americký trh.

Obří a pouhých šest měsíců trvající úspěch se tímto pomalu blíží ke svému konci a ani neutuchající poptávka Nintendo neobměkčila. Společnost se pouze v tiskovém prohlášení nechala slyšet, kterak už jen konzoli prodlužovali životnost na úkor původních plánů, jež měly zjevně podobu pouhé krátkodobé vánoční nadílky.

Tento měsíc tedy dojde k ukončení výroby a Nintendu se na jednu stranu můžeme jen divit – retro konzole táhla nejen pamětníky a příležitostné hráče, ale i nové a aktivní hráče a zájem navíc zjevně přetrvává, což mělo dříve podobu i lepších prodejů ve srovnání s Wii U. Vždyť jen za minulý rok (tedy od listopadového vydání do konce roku) se konzole dostala mezi 1,5 milionu retra chtivých hráčů, a i dnes se dá s klidem říci, že poptávka je stále neukojená.

To samozřejmě šroubuje ceny konzolí z druhé ruky a budí otazníky visící nad tím, proč Nintendo podniká právě tyto kroky. Nicméně to my asi jen tak nezjistíme, NES Classic Edition zkrátka neměl být trvale dostupným produktem a k tomu současná zpráva jen nenápadně avizuje, že nás něco podobného pravděpodobně brzy čeká i v Evropě. Pokud tedy po konzoli pokukujete, tak bychom asi doporučili onen zájem urychlit a pokud možno i zkonkretizovat. V republice NES Classic Edition stále ještě sehnat celkem rychle a pohodlně lze, nikdo vám však nezaručí, že tomu tak bude i v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama