Jen v USA se prodalo skoro milion Switchů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jen v USA se prodalo skoro milion Switchů

Jen v USA se prodalo skoro milion Switchů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 4. 2017 11:02 4
Reklama

Hybridní konzole Switch od Nintenda asi bude hráče ještě dlouho rozdělovat. Jedni na ni nedají dopustit, druzí na ní pro změnu nenechají nit suchou. Málokdo je však k tomuto zařízení zcela lhostejný. Switch polarizuje, každý na něj má nějaký názor. Nakonec jsou to ale trh, čísla a tvrdá data, která rozhodují o tom, zda je nějaký systém úspěšný, či nikoli. A v tomto smyslu si prozatím může výrobce spokojeně mnout ruce.

I když se stále opakuje, že Switch je nedostatkové zboží a poptávka převyšuje nabídku, dokázalo Nintendo americkým zákazníkům v březnu prodat více než 906 tisíc konzolí. Konzole vstoupila do prodeje 3. března, takže to jsou velmi pěkná čísla na launchový měsíc.

Výrobce se současně pochlubil je Switch je nejrychleji prodávanou konzolí v historii Nintenda a jedním z nejrychleji prodávaných herních systémů všech dob napříč všemi výrobci. Firma přitom vypíchla, že březen je velice netradiční období na uvedení takové novinky a drtivá většina výrobců začíná zařízení prodávat před Vánoci, kdy je poptávka po takovém zboží logicky nejvyšší.

Nintendo si ale očividně může být jisté samo sebou, a tak podobně jako třeba Apple nyní na sezónu hledět nemusí. Podělilo se rovněž o úspěchy exkluzivní hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ta má dohromady na kontě 1,3 milionu prodaných kopií. Z toho 925 tisíc bylo pro Switch a skoro 460 tisíc na Wii U. Do statistiky se počítají krabicové i digitální verze, ale znovu zdůrazňujeme, že jde jen o čísla ze Spojených států.

Zjevný “nelogický” rozdíl mezi prodeji konzole samotné a Zeldy na Switch si Nintendo vysvětluje tak, že někteří lidé si koupili sběratelskou i normální edici. No, budiž. Ale může to být i tak, že část lidí už si koupila Zeldu, ale samotnou konzoli třeba kvůli jejich nedostatku nesehnali. Breath of the Wild je současně nejrychleji prodávanou launchovou hrou Nintenda všech dob a nejrychleji prodávanou Zeldou v její třicetileté historii.

Závěrem Nintendo znovu připomnělo, že zatím nedokázalo uspokojit vysokou poptávku. Bohužel stále neznáme celosvětové statistiky, ale měli bychom se je dozvědět 27. dubna. Podle NPD Group byl logicky Switch nejprodávanější konzolí v březnu v USA, ale to je pochopitelné vzhledem k tomu, že jde o žhavou novinku. Na druhém místě skončila PS4 a třetí byl Xbox One. Bohužel přesná čísla neznáme.

Zajímavé také je, že Wii U potřebovalo po uvedení v USA na trh 41 dní na to, aby dosáhlo na 890 tisíc prodaných konzolí. Debutovalo přitom před Vánoci.

Bude zajímavé sledovat, jak s celkovou statistikou Switche zahýbají čísla z Evropy, Japonska a dalších trhů. Ale už po launchovém týdnu Nintendo hlásilo, že jde o jeho nejrychleji prodávanou konzoli v Evropě, a tak zřejmě budou finální čísla opravdu skvělá.

Nintendo Switch si můžete objednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama