Zářivě žlutý Switch a oznámení řady her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zářivě žlutý Switch a oznámení řady her

Zářivě žlutý Switch a oznámení řady her

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 4. 2017 08:25 6
Reklama

Nintendo Switch je mezi námi už přes měsíc a ačkoli dokázalo úspěšně překonat naši počáteční redakční nedůvěru, všechny naše hovory na téma nové konzole se točí kolem zatím dost problematického počtu dostupných her. Včera proběhla pravidelná prezentace Nintendo Direct, kde japonský gigant poodhalil své budoucí plány.

Nintendo poskytlo informace o celé řadě chystaných titulů na obě platformy, a to jak o těch z vlastních produkce, tak i o hrách, které připravují vývojáři třetích stran. Velká pozornost byla věnována především hrám ARMS, Splatoon 2 a Mario Kart 8 Deluxe. Viceprezident obchodního a marketingového oddělení americké pobočky Nintenda Doug Bowser (ano, skutečně Bowser!) si pochvaluje budoucí nabídku: „Díky nedávnému vydání konzole Nintendo Switch a spoustě chystaných skvělých a zábavných her pro Nintendo 3DS je nyní skvělý čas na to, být fanouškem Nintenda. Od akcí nabitých multiplayerových titulů až ke skákačkám, v jejichž hlavní roli vystupují slavné postavy, máme zkrátka pokryty všechny vaše oblíbené žánry.“

Pojďme se nyní podívat na novinky, které jsme se dozvěděli o jednotlivých titulech. Multiplayerová kompetitivní hra ARMS za jednu ze svých klíčových vlastností považuje možnost vybavit každého z válečníků dvěma upravitelnými druhy „paží“. Ať už si zvolíte běžné boxerské rukavice, nebo se zaměříte na něco trochu exotičtějšího, jako jsou třeba speciální bumerangy, šance na úspěch leží doslova jen ve vašich rukách. Za každý vyhraný zápas budete odměněni speciálním herním platidlem, s nímž následně můžete hrát mód ARM Getter, kde je možno získat novou výzbroj. Arms můžete hrát v režimech 1 vs. 1 nebo 2 vs. 2. Nintendo na své prezentaci představilo i nového bojovníka jménem Min Min, který má místo rukou nudle ramen. Hra vychází exkluzivně na Switch, dočkáme se jí 16. června. Spolu s ní Nintendo také vydá speciální edici ovladačů Joy-Con v barvě Neon Yellow.

Splatoon 2 zas nabídne nový režim jménem Salmon Run, který klade důraz na kooperaci čtyř hráčů, kteří se budou muset postavit nové rase Salmonidů. Pokud zemřete, spoluhráči vás mohou oživit, samozřejmě za pomoci inkoustu. Hra vyjde 21. července a těšit se můžeme i na tři zbrusu nové figurky amiibo – Inkling Girl, Inkling Boy a Inkling Squid, které vám ve hře odemknou speciální limitované vybavení.

Mario Kart 8 Deluxe si budete moci zahrát až v osmi lidech v lokálním multiplayeru, online pak až ve skupině 12 hráčů. Nintendo chystá dva turnaje, o detaily se však podělí později. Minecraft pro Switch vyjde 11. května a dočká se nového online herního režimu, speciálních možností ovládání a speciální balíčku Super Mario Mash-Up. Na Switchi si ale můžete zahrát i oba letošní tituly, v jejichž hlavní roli se objeví ježek Sonic. Moderní 3D akční Sonic Forces vyjdou v zimě, v létě si můžete zavzpomínat na staré dobré časy s retro skákačkou Sonic Mania.

Fanoušky RPG žánru jistě potěší chystaný port Disgaea 5 Complete. Toto taktické RPG ve své definitivní edici vyjde 23. května. Již brzy se navíc v Nintendo eShopu objeví hratelné demo. Již dnes by však do online obchodu na Switchi měly začít přibývat NEOGEO klasiky, jako je Samurai Showdown IV. V budoucnu se dočkáme i Fatal Fury a The King of Fighters ´99. Z menších titulů stojí za zmínky třeba Puyo Puyo Tetris, který vyjde 25. května nebo Monopoly, které jsou plánovány na podzim.

Očekávaný port vynikající skákačky Rayman Legends nabídne na Switchi exkluzivní sólo režim a turnaje až pro osm hráčů v módu Kung Foot. Podporu Switchi přislíbilo i vydavatelství THQ Nordic, které na něj vydá střílečku Sine Mora EX a RPG Battle Chasers: Nightwar, které bude mít na nové platformě dokonce časovou exkluzivitu. Vyjít by mělo letos v létě. Dle očekávání se i na Switchi objeví kolekce stařičkých herních klasik s názvem Namco Museum. Pac-Man, Galaga, Rolling Thunder…je třeba říkat víc? Naprosto nečekanou zprávou je pak oznámení portu PayDay 2, který vyjde letos v zimě.

Kromě informací o hrách se Nintendo podělilo také o zprávu, že již od 19. května si budete moci pořídit samostanou dokovací stanici. Pokud tedy máte doma více televizí, může pro vás druhý dok představovat zajímavé usnadnění. Mezi nově chystané amiibo figurky patří například dvě verze Clouda, Corrin a Bayonetty, které do obchodů dorazí 21. června. O dva dny později se pak dočkáme trojice figurek Linka, hrdiny série The Legend of Zelda, které se tentokrát inspirují díly Majora’s Mask, Twilight Princess a Skyward Sword.

Ačkoli bychom si příště přáli odhalení trochu větších herních pecek, je velmi příjemné vidět, jak se lineup nové konzole postupně zaplňuje. Doufejme, že letošní E3 přinese oznámení dostatečného množství velkých titulů, a to nejen z Japonska, ale i od velkých vývojářů ze západu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama