MS umožní reklamace digitálního obsahu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS umožní reklamace digitálního obsahu

MS umožní reklamace digitálního obsahu

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 4. 2017 10:41 6
Reklama

Včera jsme vás informovali o vydání nového Creators Updatu pro Windows 10, který by měl hráčům na PC přinést větší pohodlí a vylepšit celkový zážitek z hraní. Microsoft ale pro své platformy chystá i další zásadní novinku, kterou určitě uvítáte.

Uživatelé Xbox a Windows Store totiž zřejmě již brzy budou moci využít refundace na pořízený software. Tato možnost se momentálně testuje, ale v praxi by měla fungovat velice podobně, jako tomu je například na Steamu nebo na Originu. Nový systém umožní nakupujícím reklamovat zakoupené digitální produkty a zažádat o vrácení peněz. Hlavní podmínkou je, aby tak učinili do 14 dnů od pořízení softwaru a jeho užíváním nestrávili více než 2 hodiny.

Refundace aktuálně testuje malá část členů programu Xbox Insiders. V průvodním dopisu, který účastníci testu obdrželi, Microsoft hovoří o tom, že vyslyšel žádosti uživatelů a chce svým zákazníkům poskytnout svobodu volby. Pokud z jakéhokoli důvodu nejste s pořízeným produktem spokojeni, můžete si v několika snadných krocích zažádat o refundaci. Je pouze třeba přihlásit se na svůj Microsoft účet, navštívit záložku plateb a ve své historii pořízeného software najít ten, o který již nestojíte. Pak již stačí jen zvolit položku se žádostí o vrácení peněz a celá věc by měla být vyřízena.

Kromě již uvedené podmínky, týkající se doby využívání hry nebo programu, má tento nový systém ještě několik dalších omezení. Refundace se například nevztahují na season passy nebo zakouepená DLC, software musíte ještě před zažádáním o vrácení peněz alespoň jednou stáhnout a spustit a některé aplikace pro Windows 10 nejsou do tohoto programu zařazeny. Microsoft si také vyhrazuje právo zablokovat přístup uživatelům, kteří budou tuto službu zneužívat.

Zatím nevíme, kdy se tato funkce dočká ostrého provozu, ze strany redmontského giganta se však rozhodně jedná o sympatický krok. Konkurenční společnosti Sony a Nintendo zatím podobnou službu nenabízejí a vrácení software, který jste si například pořídili omylem, je zdlouhavou a nepříjemnou záležitostí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama