Creators Update pro Win 10 je k dispozici
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Creators Update pro Win 10 je k dispozici

Creators Update pro Win 10 je k dispozici

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 4. 2017 09:43 15
Reklama

Uživatelé Windows 10 se konečně dočkali nového obsahu, který cílí přímo na hráče. Takzvaný Creators Update už byl nějaký čas testován členy programu Windows Insider a nyní se konečně dostává i ke všem ostatním. Co však konkrétně nabízí?

Microsoft nové prvky představuje v krátkém videu, kterým vás provede hlas Larryho Hryba, známého fanouškům herních platforem od Microsoftu pod přezdívkou Major Nelson. Obsah Creators updatu je zde rozdělen do tří hlavních prvků, od nichž si vývojáři slibují zlepšení uživatelského zážitku při hraní ve Windows 10.

Prvním novým aspektem je streamovací služba Beam, díky níž můžete snadno sdílet své zážitky s ostatními. Tato služba je od minulého měsíce dostupná i na Xboxu One, při hraní na PC stačí stisknout klávesy Win+G, čímž vyvoláte speciální menu zvané Game Bar, v němž naleznete položku Beam. Není třeba instalovat žádný další software, Beam se navíc chlubí skutečně nízkou latencí, vaše publikum tedy může stream sledovat téměř v reálném čase. Navíc můžete do svého streamu přidat interaktivní prvky, jako třeba animace nebo zvukové efekty. Publiku navíc můžete umožnit do streamu různými způsoby zasahovat.

Pro mnohé z vás bude mnohem zajímavějším přídavkem takzvaný Game Mode, tedy režim, jehož cílem je poskytnout lepší a konzistentní zážitky při hraní ve Windows 10. Docílí toho lepší správou systémového výkonu a dedikováním jeho větší porce přímo pro spuštěnou hru. Tato funkce navíc platí jak pro hry na UWP, tak i pro ty na Win32. I Game Mode můžete zpřístupnit přes výše zmíněné menu Game Bar. Microsoft slibuje, že se jedná pouze o první krok na dlouhé cestě ke zlepšení hraní na PC.

Samotné menu Game Bar nyní podporuje zobrazení v režimu celé obrazovky ve více než 80 nejpopulárnějších PC hrách. Creators Update do položky nastavení ve Windows také přidal dedikovanou položku Gaming, v níž si můžete nastavit různé aspekty Beamu, Game Baru a Game Modu. Jak jste s novinkami spokojeni? Líbí se vám inovace, které Microsoft s updatem přinesl? Co očekáváte příště? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama