Strategie Frostpunk vám zlomí srdce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Strategie Frostpunk vám zlomí srdce

Strategie Frostpunk vám zlomí srdce

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 4. 2017 15:16 2
Reklama

Již loni v létě jsme vás informovali o novém počinu, který chystají polští vývojáři z 11 bit Studios, tedy tvůrci úspěšného titulu This War of Mine. Jejich nová hra se jmenuje Frostpunk a namísto malé skupinky přeživších se tentokrát budete starat o mnohem větší počet lidí. To ale neznamená, že to pro vaše emoce bude snazší.

Ve Frostpunku totiž budete mít na starost poslední město na Zemi. Hra je ve svém jádru budovatelskou strategií, vaším úkolem bude rozšiřovat poslední baštu lidstva a využívat rozsáhlé ledové pláně, které ji obklopují, k tvorbě páry, kterou následně můžete pohánět své stroje. Daleko zásadnější však je, jak daleko budete ochotni zajít, aby poslední plamínek naší civilizace nezhasl nadobro.

Vývojáři nyní vydali nový trailer, z nějž si o atmosféře hry můžete udělat slušný obrázek. Frostpunk vás postaví před nelehké situace a nejednoznačné volby, jenže tentokrát nejde jen o blaho několika civilistů ve válce, v sázce je mnohem víc. Vývojáři chtějí dále zkoumat hranice, které jsou lidé schopni překročit, pokud jsou vystaveni extrémním situacím. Z jejich slov je navíc patrné, že se nebudou vyhýbat ani potenciálně kontroverzním tématům.

„Frostpunk není jako ostatní budovatelské strategie typu SimCity, kde když máte problém s kriminalitou, stačí postavit tři policejní stanice a je to vyřešené. Ne, tak to v naší hře nefunguje. Musíte dělat náročná rozhodnutí a ta mají své následky. Nechceme před lidi stavět snadné úkoly,“ říká marketingový manažer Karol Zajaczkowski. Dodává, že Frostpunk vám zlomí srdce.

V akci bychom Frostpunk měli vidět na letošní E3. Ačkoli má hra podobnou atmosféru jako již zmiňovaný titul This War of Mine, jedná se o mnohem větší projekt. Zatímco simulátor civilisty, chyceného v běsnění válečného konfliktu, vyvíjel tým o dvanácti členech, na Frostpunku pracuje pětkrát více lidí. Hra rozhodně vypadá zajímavě a budeme vás o ní i nadále informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama