Dělá BioWare Knights of the Old Republic?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dělá BioWare Knights of the Old Republic?

Dělá BioWare Knights of the Old Republic?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 4. 2017 11:58 5
Reklama

Studio BioWare Austin údajně pracuje na prototypu nových Star Wars: Knights of the Old Republic. S touto informací jako první přišel Liam Robertson, jehož důvěryhodné zdroje se už v minulosti několikrát v minulosti osvědčily.

V podcastu pro předplatitele na Patreonu prohlásil, že studio, které stojí za MMO Star Wars: The Old Republic, pracovalo na nějakém remaku nebo revivalu Knights of the Old Republic a z něj se vyklubala nová hra. Nemělo by jít podle jeho slov už o remake v pravém slova smyslu, ale titul se zřejmě vydal svou vlastní cestou.

V každém případě vývoj zřejmě není daleko a je otázkou, jak moc realistické je očekávat, že by EA o tomto projektu mluvili na nadcházející akci Star Wars Celebration nebo na červnové EA Play pořádané při příležitosti E3.

Ačkoli Liam Robertson mluvil v souvislosti s tímto prototypem o Knights of the Old Republic, nemusí jít nutně ani o pokračování. Hra by se mohla odchýlit od původní myšlenky, ale vyjít z její mytologie a koncepce populární dvojice titulů.

Nedozvěděli jsme se, odkud tyto informace Robertson má, ale vzhledem k jeho historii v Unseen64 a Did You Know Gaming? zřejmě není důvod pochybovat o jeho důvěryhodnosti. Opakovaně v minulosti prokázal, že má vynikající kontakty, když z nejmenovaných zdrojů získával detaily o mnoha zrušených hrách.

GameSpot se pokusil získat vyjádření EA a BioWare, ale zatím marně. Povšiml si však jiné zajímavosti. A sice, že Drew Karpyshyn, který je coby spisovatel a scénárista podepsaný pod Knights of the Old Republic i The Old Republic a prvními dvěma díly Mass Effectu na Twitteru napsal, že pracuje na nějaké nové hře. Nechtěl ale prozradit na jaké s tím, že už možná takto vykecal příliš. Důležité přitom je, že se po tříletém “exilu” v roce 2015 do BioWare vrátil.

Už tento víkend se na akci Star Wars Celebration představí Battlefront 2 od DICE, Criterionu a Motive. Na minimálně dalších dvou Star Wars hrách pak pracují studia Visceral Games a Respawn.

Knights of the Old Republic jsou jednou z nejlepších Star Wars her všech dob, ne-li přímo tou nejlepší. I když série čítá “jen” dva singlové díly a MMO The Old Republic, rozšířila vesmír Hvězdných válek o mnoho nezapomenutelných postav a příběhů. Jednička vyšla v roce 2003 na Xboxu a PC. Časem se objevila i na Macu, iOS a Androidu. Jejím hlavním autorem je Casey Hudson, který posléze vedl vývoj trilogie Mass Effect.

Dvojka s podtitulem The Sith Lords přišla do obchodů v roce 2004 a namísto BioWare na ní pracovalo studio Obsidian Entertainment (Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, Dungeon Siege III, South Park: The Stick of Truth, Pillars of Eternity).

Hry ze série Knights of the Old Republic si můžete objednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama