Nový projekt Remedy vyjde i na PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový projekt Remedy vyjde i na PlayStation 4

Nový projekt Remedy vyjde i na PlayStation 4

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 4. 2017 09:03 9
Reklama

Loňská akce Quantum Break vzbudila rozporuplné přijetí a v prodejích si také moc dobře nevedla. Finské vývojářské studio Remedy Entertainment, autoři takových pecek, jako jsou první dva díly série Max Payne nebo Alan Wake, však neházejí flintu do žita a chystají nový projekt. A ten se tentokrát podívá i mimo platformy Microsoftu.

V aktuální tiskové zprávě se společnost pochlubila finančními výsledky za uplynulý fiskální rok a zejména meziročním nárůstem příjmů o bezmála 20 %. Vývojářský tým aktuálně s korejským vydavatelem Smilegate spolupracuje na pokračování úspěšné hry CrossFire, která má podle údajů z tiskové zprávy 650 milionů registrovaných uživatelů a roční příjmy převyšující miliardu dolarů.

Pro nás je ale mnohem zajímavější druhý projekt, na němž finské studio aktuálně pracuje. Vzniká pod kódovým označením „P7“ a Remedy chtějí tentokrát zasáhnout větší množství herních platforem. Z toho důvodu nyní portují svou technologii Northlight, která poháněla například zmíněný Quantum Break, i na PlayStation 4. Bohužel zatím o chystané hře nevíme vůbec nic a zároveň je velmi nepravděpodobné, že by se Quantum Break v budoucnu dočkal vydání na platformě společnosti Sony.

Studio Remedy Entertainment bylo založeno v roce 1995 a sídlí ve finském Espoo. První hrou, která ve společnosti vznikla, byla top-down automobilová akce Death Rally. Nejvýraznější osobností Remedy je kreativní ředitel Sam Järvi, kterého znáte spíše pod jménem Sam Lake. Kromě toho, že se navždy zapsal do herní historie propůjčením své tváře drsnému newyorskému policistovi Maxu Paynovi se Lake významně podílel i na Alanu Wakeovi z roku 2010 a loňském Quantum Break. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama