State of Decay 2 nabídne hned tři mapy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka State of Decay 2 nabídne hned tři mapy

State of Decay 2 nabídne hned tři mapy

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 4. 2017 09:02 3
Reklama

O State of Decay 2 jsme naposledy psali koncem loňského roku, kdy autoři po dlouho době prolomili mlčení, poděkovali komunitě za živý zájem o stav vývoje a slíbili, že rok 2017 konečně přinese odpovědi na řadu otázek. Několik měsíců uplynulo jako voda a první zásadnější informace jsou tu.

Na blogu vývojářského studia Undead Labs se objevil příspěvek, který hovoří o tom, jak to bude s herní mapou, nebo spíše mapami. State of Decay 2 totiž hned při svém spuštění nabídne hned tři, každá pak bude svou velikostí srovnatelná s tou z první hry. Dočkat bychom se měli mírně odlišných prostředí, rozličných orientačních bodů v krajině, pamětihodných míst i rozvržení plochy tak, aby byly podporovány různé strategické přístupy. Každá mapa také nabídne rozdílné typy misí.

Vývojáři své rozhodnutí rozdělit hru na tři mapy vysvětlují tak, že tento styl bude hráčům připomínat přesun z jednoho malého města do druhého. Navíc to podle nich ještě více posílí dojem velké rozlohy. Mluví o tom, že i kdyby byla ve hře jediná mapa o trojnásobné velikosti, hráči by po čase začali v misích pozorovat jistou shodu. Navíc jim více map usnadní budoucí přidávání nového obsahu, prvotní trojice tedy zřejmě nebude finálním počtem.

A co si s sebou budete moci vzít při putování na novou mapu? Hlavní designér Richard Foge slibuje, že cílem autorů je umožnit vám přesun všech přeživších a proviantu, který se vám podařilo nashromáždit. Vývojáři také zvažují alespoň částečnou finanční náhradu za veškeré investice, které jste vložili do vylepšování budov. Upozorňuje ale, že tato rozhodnutí se v průběhu vývoje mohou ještě změnit. Bohužel nás tento příspěvek na blogu nedostal ani o krok blíž oznámení alespoň rámcového termínu vydání. Na to si zřejmě budeme muset počkat až na blížící se výstavu E3. State of Decay 2 vyjde na Xbox One a PC v rámci programu Xbox Play Anywhere. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama