Square Enix víc věří Switchi než Scorpiu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enix víc věří Switchi než Scorpiu

Square Enix víc věří Switchi než Scorpiu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 4. 2017 10:23 2
Reklama

Šéf Square Enix Jósuke Macuda v rozhovoru pro Nikkei prohlásil, že více herních platforem znamená přínos pro celý průmysl a jeho vývojáře. Proto doufá, že Switch bude úspěšný. Také vyjádřil naději, že více starších a právě připravovaných her se dočká portu na Switch.

Square Enix je jednou z firem, která nové hybridní konzoli od Nintenda hodně věří. V portfoliu pro ni má tituly Dragon Quest X a XI, Dragon Quest Heroes I & II, I Am Setsuna a pár dalších převážně japonských kousků. Macuda přislíbil, že podporovat bude japonský gigant i nový Xbox One s pracovním označením Scorpio, ale větší zájem má podle jeho slov o Switch.

I když šéf xboxové divize Phil Spencer při každé příležitosti opakuje, jak důležitý je pro Microsoft japonský trh a tamní herní průmysl, není divu, že SE upřednostňují domácího výrobce před americkým. Hry od Square Enix na konzolích od Nintenda mají mnohem větší tradici a jsou obecně úspěšnější.

Každopádně chce firma ve svých titulech pro Switch zužitkovat unikátní funkce konzole, řekl Macuda. Pochválil rovněž prodeje zařízení, které dávají naději, že by se pro hry mohlo najít dostatek zákazníků. Uvidíme, zda to Square Enix risknou na Switchi i s některou ze svých západních značek, jako je Tomb Raider, Hitman, Just Cause nebo Deus Ex.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama