Rebellionu už se rýsují nápady na Dredda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rebellionu už se rýsují nápady na Dredda

Rebellionu už se rýsují nápady na Dredda

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 4. 2017 09:19 2
Reklama

Zakladatel studia Rebellion Jason Kingsley se v rozhovoru pro poslední číslo MCV rozpovídal o nové hře, jejímž hlavním hrdinou se stane komiksový policista, žalobce, soudce i kat v jedné osobě - Judge Dredd.

Tento britský komiks, respektive jeho protagonista měl premiéru už v roce 1977 v komiksu 2000 AD. Symbolicky od roku 2000 patří Judge Dredd, Rogue Trooper a další postavy z 2000 AD hernímu studiu Rebellion, které má na svědomí série Sniper Elite nebo Alien vs. Predator. A tak není divu, že firma stále přemýšlí, jak spojit příjemné s užitečným a realizovat více her ze své vlastní stáje.

Jak už jsme před časem psali, možnosti Rebellionu nejsou neomezené, a tak se namísto vlastních sil rozhodl svěřit své ceněné značky do rukou jiným studiím, která se nabídnou se svými projekty. Pokud se měl plán posunout dál, byl to podle Kingsleyho nezbytný krok.

Jak se z jeho dalších slov zdá, samotný Rebellion nako ec překvapilo, kolik návrhů se na jeho stole náhle sešlo. Objevují se mezi nimi nápady na menší mobilní hry, ale ještě lákavěji zní možnost, že by příští Dredd nastolil pořádek ve velkém otevřeném městě.

Tyto projekty jsou pochopitelně na samém začátku, ale rozhodně už se okolo nich začíná něco dít. Což je velmi povzbudivé vzhledem k tomu, že se teprve v polovině února studio otevřelo samotné myšlence poskytnout své licence dalším vývojářům. I když je možná škoda, že se Rebellion nepustí do vývoje sám, je pochopitelné, že to není obrovská firma a má dost práce s ostatními tituly.

Přitom ještě v únoru Kingsley říkal, že o práva na Dredda a další značky měla zájem třeba filmová studia, ale neoslovil je nikdo, kdo by chtěl dělat na hře. V každém případě se snad začíná blýskat na časy. I když se Judge Dredd objevil ve dvou filmech a několika stolních i karetních hrách, videoher mnoho nebylo a těch dobrých ještě méně.

Přitom ty první vycházely už v osmdesátých letech. Nejvíc hráčů si asi pamatuje akci Judge Dredd: Dredd Vs. Death právě od studia Rebellion z roku 2003. V roce 2011 pak stejný tým vydal mobilní titul Judge Dredd vs. Zombies. Často se připomíná také Judge Dredd z roku 1995 podle stejnojmenného filmu, který vyšel na SNES, Mega Drive, Game Boy a Game Gear.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama