Na Wii U míří jedna z posledních větších her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Wii U míří jedna z posledních větších her

Na Wii U míří jedna z posledních větších her

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 4. 2017 12:00 5
Reklama

I když Wii U od Nintenda prožívá něco za způsob klinické smrti a většina vydavatelů už další hry na tento systém nechystá (včetně Nintenda samotného) najdou se čestné výjimky. Pokud doma tuto konzoli máte, možná vám udělá radost zpráva o (skoro) nové hře.

Britský Eurogamer přišel s informací, že Darksiders v edici Warmastered pro Wii U přijdou na trh 23. května. Tedy půl roku po verzi pro PC, PS4 a Xbox One, která měla premiéru loni na podzim. Jde o vylepšený port hry z roku 2010 od stuida Vigil Games. To má na svědomí i druhý díl.

Oba tituly vydalo původní a dnes už neexistující THQ, po nichž práva na značku získala společnost Nordic Games. Ta je dnes známá jako THQ Nordic, protože kromě jiného v aukci vydražila právě i název společnosti a loni v létě kompletně rebrandovala.

Nějaký čas to vypadalo, že konverze pro Wii U vůbec nevyjde, ale nakonec se přeci jen k majitelům této konzole dostane. Snad se setká i s nějakým úspěchem, když nemá větší konkurenci. Oba remastery (už dříve vyšel totiž i vylepšený druhý díl s podtitulem The Deathinitive Edition) snad nakonec povedou k oživení celé značky a dočkáme se regulérního pokračování.

Darksiders: Warmastered Edition pro Wii U má stát v přepočtu asi 500 korun. Navzdory tomu, že se konzole samotná přestala vyrábět, tento remaster řady zrušených her pro ni nerozšíří. Poslední hrou od Nintenda pro Wii U se stal hit The Legend of Zelda: Breath of the Wild, prototyp Project Giant Robot byl bohužel odpískán.

Pár her ale zřejmě ještě na Wii U dorazí. Třeba Cars 3 podle stejnojmenného animáku od Pixaru. Hru vydává herní divize Warner Bros. Pokud jde o dříve oznámené zrušené hry, na Wii U nikdy nevyšly tituly jako Aliens: Colonial Marines, Crysis 3, Dirt: Showdown, Medal of Honor: Warfighter, Metro: Last Light, Project CARS, South Park: The Stick of Truth nebo Stardew Valley.

Na Switch byly pak přesměrovány hry jako Bloodstained: Ritual of the Night či Yooka-Laylee.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama