MS odebírá emulátory z Windows Store
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS odebírá emulátory z Windows Store

MS odebírá emulátory z Windows Store

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 4. 2017 14:57 9
Reklama

Jestliže jste byli zvyklí používat ve Windows 10 emulátory různých herních platforem, budete to mít od nynějška o něco složitější. Windows Store totiž změnil své podmínky užívání a začal veškeré emulátory stahovat z nabídky.

Vývojáři Universal Emulatoru, který byl dříve známý pod názvem NES, si na Twitteru postěžovali, že byl jejich produkt stažen z nabídky Windows Store. Microsoft na změnu podmínek upozornil již koncem minulého měsíce, teď však začal konat. Web MSPoweruser však upozorňuje, že emulátory PC platforem, jako je DOSBox nebo VMware jsou zjevně této čistky ušetřeny.

Universal Emulator už v minulosti nedostal zelenou k vydání na Xboxu kvůli pravidlu, že všechny hry na UWP musí napřed projít schvalovacím procesem ID@Xbox. Důvod aktuálních kroků Microsoftu není znám, MSPoweruser však spekuluje o tom, že by mohly mít spojitost s s blížícím se spuštěním programu Xbox Live Creators. Ten je dalším krokem k postupné unifikaci Windows a Xbox Store a zaměřuje se na ještě snadnější uvádění her z programu Xbox Play Anywhere. A pokud jde společnosti o spojení dvou platforem, musí na obou platit stejná pravidla.

Na Windows Store ještě v tuto chvíli nějaké emulátory najdete, zdá se však, že jsou určeny pro Windows 8. Dá se očekávat, že bližší propojování Windows a Xboxu bude v budoucnu znamenat další podobné restrikce. Využívali jste až dosud emulátory herních zařízení z Windows Store? Bude mít tento krok nějaký vliv na vaše hraní? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama