Majitelé Xboxu mohou ocenit prvotřídní zvuk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Majitelé Xboxu mohou ocenit prvotřídní zvuk

Majitelé Xboxu mohou ocenit prvotřídní zvuk

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 4. 2017 14:51 11
Reklama

Jak už Microsoft avizoval koncem října, Xbox One si bude rozumět s technologií Dolby Atmos. Tento formát prostorového zvuku představila společnost Dolby v roce 2012 a od nynějška je s ním kompatibilní i konzole od MS, respektive její Blu-ray přehrávač.

Ozvučení Atmos podporuje nejen Xbox One S, ale i původní model. Přirozeně s touto funkcí vstoupí na trh i výkonnější Xbox, který má pracovní označení Scorpio. Pro audiofily by mohlo jít o jeden z důvodů, proč se v kombinaci s UHD filmy zajímat třeba více o Xbox One S a Scorpio namísto PS4 Pro.

Kromě Dolby Atmos si díky novému updatu Xbox poradí i s konkureční technologií DTS:X. Larry Hryb alias Major Nelson na Twitteru ukázal, co je potřeba aktivovat v nastavení Blu-ray přehrávače, pokud máte doma odpovídající zvukový systém a chcete novinku využít.

Ozvučení Atmos podporují filmy na Blu-ray jako Jupiter vychází nebo Mad Max. První hrou, která formát podporovala, byla akce Star Wars Battlefront. Ale pochopitelně jen na PC. Posléze se dočkal i Overwatch od Blizzardu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama